גאלט אגסים ומסקרפונה - חגיגי ומרשים! | השף הלבן

גאלט אגסים ומסקרפונה

כל ביס ישכנע אתכם שמדובר בתענוג מושלם! קבלו את המתכון הנפלא לגאלט אגסים ומסקרפונה של אבינועם ארביב

מאת: אבינועם ארביב
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גאלט אגסים ומסקרפונה
צילום: דן פרץ

המרכיבים ל 12:

  • כ-1/2 חבילה (כ-500 גרם) בצק עלים מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן
  • 1 גביע (225 גרם) מסקרפונה קולקשן, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 1 כפות (20 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית קינמון
  • לאגסים:
  • 3 אגסים, פרוסים דק
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 1 כפות קורנפלור
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 25 גרם חמאת תנובה, מומסת
  • לסירופ הסוכר:
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
גודל תבנית: תבנית פאי או תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את המסקרפונה, הסוכר והקינמון ומניחים בצד.

  • 02.

    בקערה נפרדת מערבבים בעדינות את פרוסות האגסים עם מיץ הלימון, הקורנפלור, הסוכר, הווניל והחמאה.

  • 03.

    חותכים מהבצק עיגול בקוטר של כ-25 ס"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 04.

    מורחים על הבצק את תערובת המסקרפונה, ומשאירים שוליים נקיים ברוחב 1 ס"מ. מסדרים את פרוסות האגסים במעגלים על המסקרפונה – מתחילים מהשוליים ומתקדמים כלפי המרכז. צובטים את שולי הבצק ומכסים בהם מעט את האגסים.

  • 05.

    אופים 35-30 דקות, עד שהבצק מזהיב והאגסים משחימים מעט.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    בינתיים מכינים סירופ סוכר: מחממים את הסוכר והמים במחבת קטנה על אש בינונית, עד שהסוכר נמס.

  • 07.

    מברישים בעדינות את הגאלט החם בסירופ הסוכר. מומלץ להגיש בליווי קרם פרש.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.