מאפה שמרים ממולא קרם גבינה עם נוטלה ותותים | בצק עלים מעדנות & גבינה לבנה תנובה

מאפה שמרים ממולא קרם גבינה עם נוטלה ותותים

מאפה שמרים אישי עם קרם גבינה עשיר, נוטלה ותותים – קינוח מהמם שמתאים לכל שולחן אירוח. יוצרים "כוסות" מבצק שמרים עלים, אופים עד להזהבה וממלאים בקרם גבינה מוקצף, נוטלה, תותים ושקדים. תוצאה מרשימה במינימום מאמץ – שילוב מנצח של פריך, קרמי ומתוק.

מאת: בתיה שורק
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה שמרים ממולא קרם גבינה עם נוטלה ותותים

המרכיבים ל 12 יחידות :

מרכיבים:
  • 1/2 חבילת בצק שמרים עלים "מעדנות" מופשר ומוכן לעבודה
  • סוכר לציפוי
קרם גבינה:
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 32% או 38%
  • 80 גרם אינסטסט פודינג וניל
  • 4 כפיות סוכר
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
  • 1/4 כוס חלב
ציפוי:
  • סוכר
מלית:
  • שוקולד נוטלה
  • תותים חתוכים לקוביות
  • שקדים קצוצים
  • שוקולד נוטלה מומס

הוראות הכנה:

  • 01.

    פותחים את הבצק ובעזרת גלגלת חותכים ריבועים.

  • 02.

    בקערה עם סוכר, מניחים כל פעם ריבוע ולוחצים היטב את הבצק כך שהסוכר יידבק.

  • 03.

    על גבי תבנית קאפקייקס הפוכה, מניחים ריבוע נייר אפייה ועליו ריבוע בצק ובעזרת כף היד יוצרים מעיין כוס הפוכה. כך חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.

  • 04.

    מניחים להתפחה של 20 דק'.

  • 05.

    בתום ההתפחה מניחים את תבנית הקאפקייקס על מגש תנור, על גבי הבצק מניחים נייר אפייה ועליו מגש תנור, כך בעצם יוצרים מעיין משקולת.

  • 06.

    בתנור שחומם מראש 190 מעלות טורבו, אופים 15 דק' עם משקולת ואז מסירים את המגש.

  • 07.

    מורידים ל – 180 מעלות ואופים.

  • 08.

    קרם:

  • 09.

    במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, סוכר עד לקבלת קצפת במרקם יוגורט, מוסיפים את הגבינה הלבנה וחלב ומקציפים מעט לקבלת קצפת יציבה.

  • 10.

    מעבירים לשקית זילוף (לא חובה).

  • 11.

    הרכבה:

  • 12.

    בכל מאפה מניחים בתחתית השקע נוטלה, מזלפים קצפת, מעל מזגגים מעט שוקולד מומס (אפשר בעזרת כךםית או עם שקית זילוף וחור קטן), מפזרים שקדים ותותים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.