מאפה שמרים ממולא קרם גבינה עם נוטלה ותותים
מאפה שמרים אישי עם קרם גבינה עשיר, נוטלה ותותים – קינוח מהמם שמתאים לכל שולחן אירוח. יוצרים "כוסות" מבצק שמרים עלים, אופים עד להזהבה וממלאים בקרם גבינה מוקצף, נוטלה, תותים ושקדים. תוצאה מרשימה במינימום מאמץ – שילוב מנצח של פריך, קרמי ומתוק.

המרכיבים ל 12 יחידות :
- 1/2 חבילת בצק שמרים עלים "מעדנות" מופשר ומוכן לעבודה
- סוכר לציפוי
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 32% או 38%
- 80 גרם אינסטסט פודינג וניל
- 4 כפיות סוכר
- 250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
- 1/4 כוס חלב
- סוכר
- שוקולד נוטלה
- תותים חתוכים לקוביות
- שקדים קצוצים
- שוקולד נוטלה מומס
הוראות הכנה:
-
01.
פותחים את הבצק ובעזרת גלגלת חותכים ריבועים.
-
02.
בקערה עם סוכר, מניחים כל פעם ריבוע ולוחצים היטב את הבצק כך שהסוכר יידבק.
-
03.
על גבי תבנית קאפקייקס הפוכה, מניחים ריבוע נייר אפייה ועליו ריבוע בצק ובעזרת כף היד יוצרים מעיין כוס הפוכה. כך חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
-
04.
מניחים להתפחה של 20 דק'.
-
05.
בתום ההתפחה מניחים את תבנית הקאפקייקס על מגש תנור, על גבי הבצק מניחים נייר אפייה ועליו מגש תנור, כך בעצם יוצרים מעיין משקולת.
-
06.
בתנור שחומם מראש 190 מעלות טורבו, אופים 15 דק' עם משקולת ואז מסירים את המגש.
-
07.
מורידים ל – 180 מעלות ואופים.
-
08.
קרם:
-
09.
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, סוכר עד לקבלת קצפת במרקם יוגורט, מוסיפים את הגבינה הלבנה וחלב ומקציפים מעט לקבלת קצפת יציבה.
-
10.
מעבירים לשקית זילוף (לא חובה).
-
11.
הרכבה:
-
12.
בכל מאפה מניחים בתחתית השקע נוטלה, מזלפים קצפת, מעל מזגגים מעט שוקולד מומס (אפשר בעזרת כךםית או עם שקית זילוף וחור קטן), מפזרים שקדים ותותים.