לזניית ספגטי מהירה עם רוטב עגבניות וגבינות - טעים וקל להכנה | השף הלבן

לזניית ספגטי מהירה עם רוטב עגבניות וגבינות

לזניה כזאת – עדיין לא הכנתם! מתכון גאוני, קל ומפתיע של רחלי קרוט ללזניה הכי מהירה שיש: לזניית ספגטי עם רוטב עגבניות וגבינות

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניית ספגטי מהירה עם רוטב עגבניות וגבינות
צילום: טל סיון צפורין עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל 6-8 מנות:

  • 300 גרם ספגטי בוקטיני (מספר 9 –עם החור באמצע)
  • 250 גרם (1/2 חבילה) גבינת כנען תנובה
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוברים את הפסטה כך שתתאים לאורך התבנית. אם נשארה לכם פסטה קצרה יותר מאורך התבנית זה בסדר גמור פשוט מפזרים אותה גם בפנים.

  • 02.

    קערה בינונית מערבבים גבינת כנען, שמנת לבישול ו-150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת, את השאר שומרים לחלק העליון. ממליחים ומפלפלים.

  • 03.

    בתוך תבנית אינגליש קייק או תבנית מלבנית שמים 2 כפות רוטב בתחתית ומורחים לשכבה דקה.

  • 04.

    מניחים ספגטי בשכבה אחת ומעל שמים שכבה של תערובת הגבינות ושכבה דקה של רוטב עגבניות.

  • 05.

    חוזרים על הפעולה עד שכל הפסטה, הגבינות והרוטב נגמרים. חשוב לסיים את החלק העליון עם רוטב עגבניות מעל.

  • 06.

    מפזרים את גבינת המוצרלה שנותרה וסוגרים את התבנית עם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.

  • 07.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 35 דקות ואז מסירים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות או עד שהלזניה זהובה ויפה.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 08.

    בתאבון!

הידעת?

הערות ושדרוגים:
- את שברי הפסטה, במידה ויש לכם (לא תמיד צריך לשבור אותה תלוי באורך התבנית) מפזרים בתוך הלזניה.
- רוצים לשדרג? מוסיפים פנימה בין השכבות קוביות בטטה רכות או פלפלים קלויים או עלי בזיליקום טריים או פטריות שמטגנים קודם עם קצת שמן ושום.
- במקום רוטב עגבניות אפשר להרטיב את השכבות עם מיכל אחד של שמנת להקצפה 38% ואז תקבלו מעין לזניה לבנה.

הכנת? כאן מדרגים
(18)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.