לזניה קלאסית עשירה בחלבון
איך מכינים מנה עיקרית משביעה, טעימה ועשירה בחלבון? קבלו את המתכון שלנו ללזניה שמכינים עם אבקת החלבון של תנובה GO. מתכון למתאמנים שרוצים לגוון את התפריט
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 1 חבילה (250 גרם) עלי לזניה
- 3 גביעים (750 גרם) קוטג' 5% תנובה
- 1 כוס (100 גרם) פתיתי עמק
- 1 כוס (125 גרם) גבינה בולגרית "פיראוס" מפוררת
- 1/4 כוס חלב תנובה
- קורט אגוז מוסקט
- 3 שקיות/מנות (102 גרם) אבקת חלבון של תנובה GO ללא תוספת טעם
- 1 קופסא (800 גרם) עגבניות מרוסקות
- 1 מיכל (100 גרם) רסק עגבניות
- 2 כפות עלי סלרי קצוצים או 1 כפית מחוקה זרעי סלרי (לא חובה)
- 1 כפית תימין או אורגנו מפוררים או 1/3 כוס עלי בזיליקום קצוצים
- 3 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל
- לזריה: 1/2 כוס (50 גרם) פתיתי עמק
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה אחת את מרכיבי המילוי. מערבבים בקערה שניה את מרכיבי רוטב העגבניות.
-
02.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
03.
מורחים בתבנית 2 כפות רוטב עגבניות ועליו מסדרים 3-4 דפי לזניה לכיסוי הבסיס.
-
04.
שמים על דפי הלזניה מחצית מתערובת הגבינות ועליהן 1/3 מהרוטב.
-
05.
מניחים עליו שכבת דפי לזניה ועליהם מחצית שניה של הגבינות ו-1/3 מהרוטב.
-
06.
מניחים שכבה של עלי לזניה ואת יתרת הרוטב.
-
07.
מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כ-50 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מסירים את נייר הכסף, מפזרים גבינה צהובה ואופים 15 דקות נוספות עד שהמאפה מזהיב.
טיימר מופעל
-
09.
ממתינים 10-15 דקות ומגישים.
טיימר מופעל
-
10.
בתאבון!
הידעת?
טיפ: רוצים לזניה עשירה בירקות? מוסיפים על שכבת הגבינה תרד מאודה או פרוסות ירקות צלויים (פלפלים, חצילים, בטטות...) מרכיבים ואופים לפי ההנחיות במתכון.