פריטטה קישואים: מתכון לפריטטה קישואים עם פטה | השף הלבן

פריטטה אביבית

מאת: רותם ניר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פריטטה אביבית השף הלבן

המרכיבים ל4 מנות:

מצרכים:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול קטן פרוס לחצאים
  • 2 זוקיני פרוס בעובי 5 מ״מ
  • 2 קישואים פרוסים בעובי 5 מ״מ
  • 2 שיני שום קלוף ופרוס
  • מלח אטלנטי, פלפל שחור טרי גרוס לפי הטעם
  • 6 ביצים
  • 3 כפות חלב או שמנת מתוקה "השף הלבן"
  • שברי גבינת פטה "פיראוס"
  • 1/3 כוס אפונה עדינה קפואה מופשרת
  • חופן עלי שמיר או שומר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 02.

    מחממים מחבת טפלון בקוטר 22 ס״מ ומוסיפים את שמן הזית, מחמים מעט ומוסיפים את הבצל הסגול, מאדים תוך ערבוב כ-5 דקות ומתבלים. בינתיים מערבבים את הביצים והשמנת / חלב היטב, שומרים בצד.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים את פרוסות הזוקיני והקישואים ומטגנים עד שהם מזהיבים קלות, מוסיפים את השום ומערבבים.

  • 04.

    שופכים את בלילת הביצים למחבת החמה ונותנים לה להתייצב כדקה, אפשר - בעזרת מרית - לדחוף את דופן הביצה שהתבשלה פנימה - כלפי מרכז המחבת וכך ליצור פריטטה אוורירית יותר (שאר הבלילה תנזל לדופן הריקה)

  • 05.

    מוסיפים את שברי גבינת הפטה ומפזרים את האפונה. אופים עד השחמה - כ 10 דקות, מפזרים את עלי השומר ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)