המרכיבים ל4 מנות:
מצרכים:
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל סגול קטן פרוס לחצאים
- 2 זוקיני פרוס בעובי 5 מ״מ
- 2 קישואים פרוסים בעובי 5 מ״מ
- 2 שיני שום קלוף ופרוס
- מלח אטלנטי, פלפל שחור טרי גרוס לפי הטעם
- 6 ביצים
- 3 כפות חלב או שמנת מתוקה "השף הלבן"
- שברי גבינת פטה "פיראוס"
- 1/3 כוס אפונה עדינה קפואה מופשרת
- חופן עלי שמיר או שומר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
-
02.
מחממים מחבת טפלון בקוטר 22 ס״מ ומוסיפים את שמן הזית, מחמים מעט ומוסיפים את הבצל הסגול, מאדים תוך ערבוב כ-5 דקות ומתבלים. בינתיים מערבבים את הביצים והשמנת / חלב היטב, שומרים בצד.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את פרוסות הזוקיני והקישואים ומטגנים עד שהם מזהיבים קלות, מוסיפים את השום ומערבבים.
-
04.
שופכים את בלילת הביצים למחבת החמה ונותנים לה להתייצב כדקה, אפשר - בעזרת מרית - לדחוף את דופן הביצה שהתבשלה פנימה - כלפי מרכז המחבת וכך ליצור פריטטה אוורירית יותר (שאר הבלילה תנזל לדופן הריקה)
-
05.
מוסיפים את שברי גבינת הפטה ומפזרים את האפונה. אופים עד השחמה - כ 10 דקות, מפזרים את עלי השומר ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים