לביבות קוקוס עם בננות מקורמלות וקצפת שוקולד
הפינוק המושלם לסוף השבוע! בני המשפחה כבר יודו לכם
המרכיבים ל4:
- 1 מיכל שמנת מתוקה בטעם שוקולד "השף הלבן"
- 1 כף אבקת סוכר
- 3 בננות, פרוסות באלכסון לטבעות עבות
- 40 גרם חמאה
- 1-2 כפות סוכר חום
- ¾ 1 כוסות חלב "תנובה"
- 2 כפות דבש
- ¼ כוס
- 3 כוסות שבבי קוקוס
- 2 כפיות אבקת אפיה
- קמצוץ מלח
- 5 ביצים
- ½ מיכל שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
- ¼ כוס סוכר חום
- חמאה, לטיגון
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הלביבות: מניחים בקערה גדולה את הקמח, שבבי קוקוס, אבקת אפיה ומלח ומערבבים היטב.
-
02.
מניחים בסיר קטן את החלב והדבש ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית. יוצקים את החלב לתערובת הקמח ומערבבים היטב.
-
03.
בקערה נפרדת טורפים את הביצים. כדי להשוות טמפרטורות מעבירים 1/3 מבלילת הקוקוס לקערת הביצים ומערבבים היטב. מחזירים את התערובת לבלילת הקוקוס- חלב ומערבבים. מוסיפים שמנת מתוקה.
-
04.
ממיסים מעט חמאה במחבת גדולה מעל להבה בינונית. יוצקים כף גדושה של הבלילה למחבת ומשטחים קלות. זורים מעל מעט סוכר חום. כשהפנקייק שזוף מצידו התחתון הופכים לטיגון הצד השני עד להזהבה. חוזרים על הפעולה עם יתר הבלילה.
-
05.
להכנת בננות מקורמלות: ממיסים את החמאה במחבת מעל להבה בינונית. מוסיפים את פרוסות הבננה ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה, 2-3 דקות. מפזרים מעל את הסוכר ומבשלים עד שהוא נמס ומתקרמל. מצפים את הבננות בקרמל החם ומניחים בצד.
טיימר מופעל
-
06.
להכנת הקצפת: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה בטעם שוקולד לפסגות רכות. מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה.
-
07.
מגישים את הפנקייקים בתוספת הקצפת והבננות המקורמלות.