לביבות זוקיני וגבינות | השף הלבן

לביבות זוקיני וגבינות

לביבות יווניות נפלאות שמכינים בקלות

מאת: חנה אייזק
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 20 יחידות:

  • 1 שן שום כתושה
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 7 כפות קמח תופח
  • 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת כגון "עמק"
  • 1/2 כוס פטה כבשים 20% של פיראוס מפוררת
  • שמן לטיגון
להגשה:
  • 200 מ"ל יוגורט עיזים של פיראוס
  • מעט אורגנו יבש
  • שמן זית
  • פלחי לימונים
  • 4 זוקיני או 5 קישואים בינוניים
  • 1 בצל סגול בינוני קצוץ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מגררים את הזוקיני או הקישואים בפומפייה גסה עד לקבלת 2 כוסות קישואים מגוררים.

  • 02.

    מערבבים בקערה גדולה את הקישואים המגוררים עם שאר הרכיבים למעט הגבינות. מוסיפים את הגבינות, מערבבים שוב ומעבירים למקרר ל-4 שעות.

  • 03.

    מחממים בסיר שמן לטיגון בעומק של כ-10 ס"מ.

  • 04.

    לוקחים כף מהעיסה הרכה ובעזרת כף נוספת מורידים את העיסה לתוך השמן החם. הקציצה נוצרת מעצמה וצפה מיד. ממשיכים כך עם כל העיסה.

  • 05.

    מטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות ומעבירים לנייר סופג.

  • 06.

    להגשה מכינים קערית עם יוגורט ומעליו מעט אורגנו יבש ושמן זית. מגישים עם היוגורט המתובל ועם פלחי לימונים. 

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.