לביבות זוקיני וגבינות
לביבות יווניות נפלאות שמכינים בקלות
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל 20 יחידות:
- 1 שן שום כתושה
- 3 כפות שמיר קצוץ
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 7 כפות קמח תופח
- 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת כגון "עמק"
- 1/2 כוס פטה כבשים 20% של פיראוס מפוררת
- שמן לטיגון
להגשה:
- 200 מ"ל יוגורט עיזים של פיראוס
- מעט אורגנו יבש
- שמן זית
- פלחי לימונים
- 4 זוקיני או 5 קישואים בינוניים
- 1 בצל סגול בינוני קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
מגררים את הזוקיני או הקישואים בפומפייה גסה עד לקבלת 2 כוסות קישואים מגוררים.
-
02.
מערבבים בקערה גדולה את הקישואים המגוררים עם שאר הרכיבים למעט הגבינות. מוסיפים את הגבינות, מערבבים שוב ומעבירים למקרר ל-4 שעות.
-
03.
מחממים בסיר שמן לטיגון בעומק של כ-10 ס"מ.
-
04.
לוקחים כף מהעיסה הרכה ובעזרת כף נוספת מורידים את העיסה לתוך השמן החם. הקציצה נוצרת מעצמה וצפה מיד. ממשיכים כך עם כל העיסה.
-
05.
מטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות ומעבירים לנייר סופג.
-
06.
להגשה מכינים קערית עם יוגורט ומעליו מעט אורגנו יבש ושמן זית. מגישים עם היוגורט המתובל ועם פלחי לימונים.
הכנת? כאן מדרגים