לביבות גבינה, זוקיני ובטטה
דרך מצויינת להגיש לילדים גבינה וירקות. נמנעים מטיגון? אפו בתבנית מאפינס משומנת היטב
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 15-20:
- 2 זוקיני מגוררים גס
- 1 בטטה לא גדולה קלופה מגוררת גס
- 3/4 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5% "תנובה"
- 4 כפות פתיתי עמק
- 4 כפות גבינה בולגרית מפוררת "פיראוס"
- 2 ביצים
- 5 כפות קמח כוסמין מלא או קמח רגיל
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- לטיגון: שמן זית או אחר
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל המרכיבים למעט קמח ואבקת אפיה לעיסה אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים. מצננים את העיסה כ- 1/2 שעה במקרר.
-
02.
מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. מניחים בשמן בכל פעם כף עיסה ומשטחים מעט. מטגנים 2-3 דקות עד הזהבה, הופכים ומטגנים את הצד השני 2-3 דקות עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.* לא רוצים לטגן? יוצקים את העיסה לתבנית או לתבניות מאפינס משומנות היטב ואופים כ-35-40 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים