מתכון לביבות גבינה, זוקיני ובטטה | השף הלבן

לביבות גבינה, זוקיני ובטטה

דרך מצויינת להגיש לילדים גבינה וירקות. נמנעים מטיגון? אפו בתבנית מאפינס משומנת היטב

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות גבינה, זוקיני ובטטה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 15-20:

  • 2 זוקיני מגוררים גס
  • 1 בטטה לא גדולה קלופה מגוררת גס
  • 3/4 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 4 כפות פתיתי עמק
  • 4 כפות גבינה בולגרית מפוררת "פיראוס"
  • 2 ביצים
  • 5 כפות קמח כוסמין מלא או קמח רגיל
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • לטיגון: שמן זית או אחר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל המרכיבים למעט קמח ואבקת אפיה לעיסה אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים. מצננים את העיסה כ- 1/2 שעה במקרר.

  • 02.

    מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. מניחים בשמן בכל פעם כף עיסה ומשטחים מעט. מטגנים 2-3 דקות עד הזהבה, הופכים ומטגנים את הצד השני 2-3 דקות עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.* לא רוצים לטגן? יוצקים את העיסה לתבנית או לתבניות מאפינס משומנות היטב ואופים כ-35-40 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.