שניצל טבעוני על מקל | השף הלבן

שניצל טבעוני על מקל

השניצל הזה משלב כל מה שילדים אוהבים לאכול (קריספיות על מקל) עם כל מה שהורים רוצים לתת לילדים (ארוחה מאוזנת ובריאה). גם מי שאוכל בשר לא יצליח לעמוד בפיתוי!

מאת: רון יוחננוב
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שניצל טבעוני על מקל
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל 12 יחידות:

  • בצל בינוני קלוף
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים (לא מבושלים)
  • 3 שיני שום
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • כף גדושה קמח לבן
  • מלח / פלפל שחור לפי הטעם
  • לציפוי:
  • כוס מים
  • חצי כוס קמח לבן רגיל
  • פירורי לחם שאוהבים
  • שמן לטיגון / ספריי שמן לאפייה

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הבצל ותפוחי האדמה לחתיכות גסות.

  • 02.

    מכניסים למעבד מזון את הטופו, שיני השום, תפוחי אדמה, בצל, טחינה גולמית, קמח ותבלינים.

  • 03.

    מעבדים עד שמתקבלת תערובת חלקה.

  • 04.

    משמנים את הידיים ןמגלגלים לקציצות.

  • 05.

    מניחים על מגש מותאם למקפיא.

  • 06.

    מכניסים את מקלות הארטיק לתוך כל קציצה ומעבירים את הקציצות להקפאה לשעה.

  • 07.

    מחממים סיר שטוח/מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק (למי שמעדיף לאפות גללו למטה).

  • 08.

    בקערה מערבבים מים וקמח עד שמתקבלת בלילה אחידה. אם צריך אפשר להוסיף עוד קצת מים.

  • 09.

    טובלים את הקציצות בבלילת הקמח ולאחר מכן בפירורי לחם.

  • 10.

    מטגנים בשמן חצי עמוק עד הזהבה.

הידעת?

ניתן לאפות את המנה ולקבל תוצאה קריספית ודלה בקלוריות!
מרססים בשמן ואופים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות (חום עליון תחתון או טורטו) כ-20 דקות או עד הזהבה. אפשר להפוך באמצע האפיה.
המלצת הגשה לילדים - מגישים לצד פסטה אדומה של פעם.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.