שווארמה טבעונית על בסיס טופו טעימה וקלה להכנה | השף הלבן

מתכון לשווארמה טבעונית עשירה בחלבון

שווארמה טבעונית שמכינים בקלי קלות מטופו ומגישים בפיתה עם ירקות טריים וטחינה ביתית. מתכון חובה לכל מי שאוהב שווארמה מעולה ועשירה בטעמים

מאת: אינס ינאי
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לשווארמה טבעונית
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נועה קנריק

המרכיבים ל2 מנות:

  • 1 חבילת טופו "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי
  • 1 בצל סגול גדול חתוך לרצועות דקות
  • 1 בצל לבן גדול חתוך לרצועות דקות
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1 כף וחצי גדושה תבלין שווארמה צהוב
  • 1 כפית מלח שטוחה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 3 כפות שמן זית
להגשה:
  • פיתות (אפשר גם מחיטה מלאה)
  • סלט ירקות קצוץ
  • טחינה ביתית

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים את קוביית הטופו לפרוסות דקות ככל האפשר ואותן חותכים לרצועות דקות

  • 02.

    מערבבים בקערה את הטופו עם הטריאקי וכף אחת של תבלין שווארמה ומניחים בצד

  • 03.

    מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל הלבן והסגול עד להזהבה, מוסיפים מלח, פלפל ואת חצי הכף הנוספת של תבלין השווארמה, מוסיפים את הטופו ומטגנים יחד עד להשחמה של הטופו. מכבים את האש, מפזרים בצל ירוק ומערבבים

  • 04.

    מגישים בתוך פיתה עם סלט ירקות וטחינה ביתית

הכנת? כאן מדרגים
(28)