מפרום - הגרסה הטבעונית | השף הלבן

מפרום טבעוני

קבלו את הגרסה הטבעונית למפרום: קלה להכנה עם טעמים של תבשיל ביתי. אפשר להוסיף לרוטב המתבשל עוד ירקות ולקבל תוספת מעולה של ירקות מבושלים

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מפרום טבעוני
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל6:

  • 3 תפוחי אדמה קלופים פרוסים לאורכם לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ
  • 1 חציל פרוס לרוחבו לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ
  • 1 חבילה טופו תנובה ALTERNATIVE בטעם פיקנטי, פרס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
לטיגון:
  • שמן לטיגון חצי עמוק
  • 2 כפות קמח חומוס
  • מלח, פלפל
  • 1/2 כוס מים
לרוטב:
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קלוף קצוץ
  • 1 גזר קלוף חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית מחוקה כמון
  • 2 כפיות פריקה מתוקה
  • 1/4 כפית קינמון
  • מלח, פלפל
  • 1 מיכל (100 גרם) רסק עגבניות
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרבעים
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל והגזר עד הזהבה. מוסיפים שום ותבלינים ומערבבים כמה שניות. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים תוך ערבוב דקה נוספת. מוסיפים מים רותחים עד לגובה של כ 3-4 ס"מ. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ 15 דקות. מוסיפים פלפלים וכוסברה ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    בזמן שהרוטב מתבשל מכינים כריכים מזוג פרוסות תפוח אדמה או חציל ובניהן פרוסת טופו. מערבבים בקערה רחבה חומוס, מלח פלפל ומים לבלילה דלילה ומחממים שמן לטיגון חצי עמוק. מטגנים את הכריכים משני הצדדים עד הזהבה (הירקות לא צריכים להיות רכים - הם יתבשלו ברוטב) ומניחים בסיר הרוטב. מבשלים 30-40 דקות (מידי פעם מזלפים מהרוטב על הכריכים) עד שהירקות רכים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)