פילה סלמון על פירה שורשים ברוטב בארנז
ארוחה שלמה של איכות לשעות הצהריים. מנה מאוזנת, טעימה ובריאה

המרכיבים ל 6 מנות:
- 2 שורשי סלרי גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
- 3 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות
- 5 תפוחי-אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
- חלב תנובה לכיסוי
- מלח, פלפל לבן
- 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 1/2 – 1/3 כוס שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
- 6 יחידות פילה דג סלמון, דגי תנובה (250 גרם כל יחידה)
- מלח, פלפל לבן
- 50 גרם חמאת תנובה
- 1/2 כוס חומץ בן יין
- 3 בצלים ירוקים קצוצים דק (רק החלק הלבן)
- 2 כפיות טרגון קצוצים דק
- 4 חלמונים
- 200 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות
- 1 כפית מיץ לימון
- מלח, פלפל שחור
- טבעות בצל מטוגנות (לא הכרחי)
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת פירה שורשים -שמים שורש סלרי, שורש פטרוזיליה ותפוחי-אדמה בסיר. מכסים בחלבומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה עד שהשורשים מתרככים, מסננים מהחלב, מחזירים לסיר ומועכים ידנית למחית חלקה. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חמאה ושמנת ומערבבים היטב, עדשהחמאה נמסה. טועמים ומשפרים תיבול. לפני ההגשה מחממים מעט את הפירה.
-
02.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), מתבלים את הדג במלח ובפלפל. ממיסים במחבת את החמאה, מטגנים את הדגים משני הצדדים עד להזהבה, מעבירים לתבנית ואופים כ- 5 – 6 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
להכנת רוטב בארנז - שמים בסיר חומץ, בצל וטרגון, מביאים לרתיחה ומצמצמים לכמות של 2 כפות נוזלים. מסירים מהאש, מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב. שמים את הסיר על סיר נוסף בו מבעבעים מים (בן – מרי).
-
04.
מוסיפים את החמאה קוביה אחר קוביה תוך כדי טריפה מתמדת עד שגומרים את כל החמאהוהרוטב הופך בהיר ואוורירי. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. סידור המנה: במרכז צלחת גדולה מכינים עיגול מפירה שורשים, מעל מניחים את הדג, יוצקים מעליו ומסביב מעט מהרוטב מעטרים בטבעות בצל מטוגנים ומגישים