מתכון פילה מוסר ברוטב שמנת חרדל | השף הלבן

פילה מוסר ברוטב שמנת חרדל

מנה מפוארת שתפנק את כולם

מאת: מסעדת "יאמי יאמי"
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פילה מוסר ברוטב שמנת חרדל

המרכיבים ל 4 מנות:

  • אריזת פילה מוסר קפוא של דגי תנובה
  • מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 2 שיני שום פרוסות
  • כף וחצי חרדל דיז’ון
  • 5 כפות יין לבן
  • שמן זית
  • כפית צלפים
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

     הרוטב: ממיסים בסיר קטן (רצוי כבד) את חמאה ומתיכים אותה עד שהיא מתחילה לבעבע (לא לתת לה להישרף).

  • 02.

    מוסיפים את השום הפרוס, היין והשמנת מערבבים ומנמיכים את האש.

  • 03.

    מוסיפים את החרדל והצלפים ומערבבים עד קבלת נוזל הומוגני. מרכזים את הרוטב עד שהוא מסמיך. אופן הכנה לדג:

  • 04.

    מחממים מחבת (רצוי כבדה) עם מעט שמן זית. מניחים את הדג כאשר העור כלפי מטה וסוגרים. הופכים לצד השני וסוגרים גם אותו (הדג יקבל צורה קעורה – כך צריך להיות). ניתן לסגור את הדג במקום במחבת בגריל. מניחים אותו בתבנית ומכניסים לצריבה בחום עליון כאשר העור נמצא למטה.

  • 05.

    מניחים את הדג על המצע של המנה, יוצקים עליו את הרוטב, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(262)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.