פילה מוסר ברוטב שמנת חרדל
מנה מפוארת שתפנק את כולם

המרכיבים ל 4 מנות:
- אריזת פילה מוסר קפוא של דגי תנובה
- מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
- 50 גרם חמאת תנובה
- 2 שיני שום פרוסות
- כף וחצי חרדל דיז’ון
- 5 כפות יין לבן
- שמן זית
- כפית צלפים
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
הרוטב: ממיסים בסיר קטן (רצוי כבד) את חמאה ומתיכים אותה עד שהיא מתחילה לבעבע (לא לתת לה להישרף).
-
02.
מוסיפים את השום הפרוס, היין והשמנת מערבבים ומנמיכים את האש.
-
03.
מוסיפים את החרדל והצלפים ומערבבים עד קבלת נוזל הומוגני. מרכזים את הרוטב עד שהוא מסמיך. אופן הכנה לדג:
-
04.
מחממים מחבת (רצוי כבדה) עם מעט שמן זית. מניחים את הדג כאשר העור כלפי מטה וסוגרים. הופכים לצד השני וסוגרים גם אותו (הדג יקבל צורה קעורה – כך צריך להיות). ניתן לסגור את הדג במקום במחבת בגריל. מניחים אותו בתבנית ומכניסים לצריבה בחום עליון כאשר העור נמצא למטה.
-
05.
מניחים את הדג על המצע של המנה, יוצקים עליו את הרוטב, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.