סלמון וולינגטון במילוי תרד ופרמג'יאנו רג'יאנו
גרסה חגיגית ומיוחדת לסלמון וולינגטון לשבועות: סלמון עטוף בבצק עלים כשביניהם יש מלית גבינות מדהימה עם תרד. מתכון של רחלי קרוט מתוך חוברת שבועות
המרכיבים ל10 מנות:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס תורכי מעדנות מופשר על פי הוראות היצרן
- 900-1200 גרם פילה סלמון קפוא 100% דג - דגי תנובה
- 3 כפות (45 גרם) חמאת תנובה
- 6 שיני שום קלופות וקצוצות דק
- 1 שקית (800 גרם) עלי תרד "סנפרוסט" מופשרים וסחוטים היטב
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס (60 גרם) פירורי לחם
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 24%
- 1 1/2 שקיות (150 גרם) פתיתי פרמזן COLLECTION
- 1/2 צרור עירית קצוץ דק
- 1 ביצה טרופה
הוראות הכנה:
-
01.
המלית: שמים במחבת גדולה את החמאה וממיסים. מוסיפים את השום ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את התרד ומטגנים 5-4 דקות, עד שהוא מתרכך. מתבלים במלח ובפלפל שחור, מערבבים ומעבירים לקערה. מוסיפים את פירורי הלחם, הגבינות והעירית ומערבבים היטב.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים את התנור ל-200 מעלות בתוכנית טורבו. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
-
03.
הרכבת המנה: פורשים על משטח העבודה נייר אפייה נקי ופותחים עליו את הבצק. מניחים במרכז, לרוחב, את נתח הסלמון, כשהצד היפה שלו כלפי מטה. משאירים שוליים ברוחב כ-10 ס"מ מכל צד, ומסלקים את יתרת הבצק. ממליחים ומפלפלים את הנתח ומניחים מעליו את תערובת התרד והגבינות בצורה אחידה. סוגרים את הבצק מהצדדים כלפי מעלה, כמו מעטפה, כך שהסלמון עטוף לחלוטין (במידת הצורך סוגרים חורים עם פיסות מהבצק שנותר).
-
04.
מניחים את הסלמון בתבנית על צד התפר ומברישים בביצה טרופה. בעזרת סכין חדה חורצים דוגמת שתי וערב על גבי הבצק.
-
05.
אופים 30-20 דקות, עד שהבצק מזהיב. מגישים.
טיימר מופעל