מתכון גפילטע פיש מסורתי לפסח | השף הלבן

גפילטע פיש מסורתי לפסח

גפילטע פיש טעים לחג הפסח

מאת: חגית ענית
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גפילטע פיש מסורתי לפסח
  • 1 ק"ג דג קרפיון טחון פעמיים (לא הטחון המוכן)
  • ½ ק"ג בצל טחון - המשקל לאחר שעמד במסננת כחצי שעה
  • 5 ביצים מס' 1
  • 100 גרם קמח מצה
  • 100 גרם סוכר - או פחות לפי הטעם
  • 40 גרם מלח
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 5 גזרים קלופים שלמים
  • 2 בצל שלם
  • סלרי שלם שטוף

הוראות הכנה:

  • 01.

    קציצות

  • 02.

    מערבבים היטב את כל המרכיבים של הגפילטע פיש, פרט לשלושת המרכיבים האחרונים. אפשר גם במיקסר עם מוט הלישה במהירות נמוכה. נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה במקרר.

  • 03.

    בינתיים מרתיחים מים בסיר בעל הקוטר הרחב ביותר שיש. לתוך המים מכניסים את הגזרים, הבצל והסלרי.

  • 04.

    מוציאים את התערובת של הגפילטע פיש מהמקרר. אם התערובת רכה מדי, יש להוסיף עוד קמח מצה ולחכות שוב. מידת הרכות של התערובת תלויה בטעם אישי - ככל שהתערובת רכה יותר, קציצות הדג יצאו רכות יותר. בכל מקרה, על התערובת להיות במידת קשיות מינימלית שתאפשר הכנת הקציצות.

  • 05.

    יוצרים את הקציצות בידים רטובות, ומכניסים לתוך המים שרתחו. בתחילה מבשלים קציצה אחת בלבד, מוציאים אותה ומקררים מעט, על מנת לוודא שהטעמים מתאימים (יותר מלוח, יותר מפולפל, או יותר מתוק).

  • 06.

    לפני הכנת שאר הקציצות מוציאים את הסלרי הבצל והגזר. אם משאירים את הגזר - הקציצות יצאו כתומות. על הקציצות להיות מונחות בחופשיות בסיר עד כדי שני שליש מגובה הסיר, והמים עד שפתו.

  • 07.

    סוגרים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.

  • 08.

    יש לקרר את הקציצות לחלוטין, ואז להעביר לתבנית שטוחה, לצורך אחסון במקרר. לכסות ברדיד אלומיניום או ניילון מתיח. ציר דגים: במים שנותרו מבישול הדגים מכניסים מספר ראשי דגים, וממשיכים לבשל כשעה נוספת. מסננים ומקררים. את הגזר השלם לא לזרוק - הוא מיועד לקישוט הדג.

הכנת? כאן מדרגים
(190)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.