פורפר בריידי – מאפה בצק פריך סקוטי במילוי בשר
לכל מדינה יש את מאפה הבצק הממולא שלה! הפעם, סידרנו לכם את הגרסה הסקוטית: מאפה בצק פריך מלוח ממולא בבשר מתובל שישדרג לכם את האירוח
בשרי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל3-4 יחידות:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך מלוח "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
למילוי:
- 1 קילו בשר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כף חרדל חלק
- 1 כפית מלח דק
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות ציר בקר
- להברשה: חלבון ביצה
גודל תבנית: תבנית תנור
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי
-
02.
מרדדים מעט את הבצק הפריך וקורצים לעיגולים גדולים
-
03.
מניחים מתערובת המילוי במרכז עיגול ומרטיבים את קצוות הבצק
-
04.
מקפלים את הבצק לחצי, מהדקים את הקצוות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
-
05.
מברישים בחלבון ביצה ומהדקים את הקצוות עם מזלג
-
06.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-30 דקות עד להשחמה
טיימר מופעל
-
07.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים