מתכון סנדוויץ' קציצות בשר | השף הלבן

סנדוויץ' קציצות בשר

כריך פועלים אמיתי עם קציצות בשר עסיסיות

מאת: נעמי אבליוביץ'
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סנדוויץ' קציצות בשר
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל4 מנות:

  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 קופסת שימורים (400 גרם) עגבניות מקולפות
  • ½ כפית אבקת פלפל צ'ילי (לא חובה)
  • 500 גרם בשר בקר טחון של אדום אדום
  • 1 שן שום, כתושה וקצוצה דק
  • ½ בצל, קצוץ דק
  • 1 ביצה, טרופה
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • 2 כפות פרורי לחם
  • שמן זית
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 4 לחמניות רכות, חצויות לאורך
  • צרור עלי בזיליקום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת עמוקה עם 3 כפות שמן זית. כשהשמן חם, מוסיפים את פרוסות שיני השום. כשהן מתחילות להזהיב, מוסיפים את פחית העגבניות ו-1כוס מים. מתבלים באבקת צ'ילי, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים את הרוטב על להבה נמוכה כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    בקערה גדולה, מניחים את הבשר הטחון, שום כתוש, בצל קצוץ, ביצה, פטרוזיליה ופרורי לחם. מתבלים במלח ופלפל ולשים לתערובת אחידה. בעזרת ידיים רטובות, קורצים מתערובת הבשר כדורים בגודל כדורי פינג פונג.

  • 03.

    מחממים מחבת עם שמן זית. כשהשמן חם, מניחים את כדורי הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד שהם עשויים ושחומים, 6-8 דקות.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 04.

    בזהירות מעבירים את כדורי הבשר לרוטב העגבניות המבעבע ומבשלים כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מסדרים בכל לחמניה 3-4 כדורי בשר ויוצקים מעל מהרוטב. מפזרים כמה עלי בזיליקום ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(126)