מתכון לתבשיל אורז, כרוביות ואסאדו | השף הלבן

מתכון לתבשיל אורז, כרוביות ואסאדו

תבשיל אורז, כרוביות ואסאדו, בסיר אחד עם מלא טעמים

מאת: תומר אומנסקי
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לתבשיל אורז, כרוביות ואסאדו
צילום: תומר אומנסקי עיצוב: תומר אומנסקי

המרכיבים ל 8-10 מנות:

מצרכים לבשר:
  • 2 ק"ג בשר אסאדו ללא עצם חתוך לקוביות (או לבקש מהקצב בשר שמתאים לבישול ארוך ומספיק שומני)
  • 4 בצלים סגולים חתוכים לשמיניות
  • חצי כוס שמן
  • מים רותחים לכיסוי הבשר
  • כפית פלפל שחור טחון
  • כף כורכום
  • כף כמון
  • 3 עלי דפנה (לא חובה)
  • כפית מלח
מצרכים לתבשיל:
  • 800 גרם כרובית מוקפאת של סנפרוסט
  • 1 ק"ג אורז יסמין או אורז חיש
  • מים רותחים עד לכיסוי האורז
  • כפית מלח
  • ראש שום שלם חצוי
  • פלפל ירוק חריף שלם
להגשה:
  • פטרוזיליה קצוצה דק
  • צנוברים קלויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסוטאז' (או סיר) גדול מאוד מחממים שמן, וצורבים את קוביות הבשר מכל הכיוונים עד להשחמה. (יכול להימשך כעשרים דקות)

  • 02.

    מוסיפים את הבצלים הסגולים ומטגנים כמה דקות.

  • 03.

    מוסיפים פנימה את המלח, פלפל והכורכום, ומערבבים היטב. מוזגים מים עד לכיסוי.

  • 04.

    מרתיחים ומנמיכים לאש הכי נמוכה. מבשלים כשעתיים עד שהבשר רך ורוב המים מתאדים (יכול לקחת גם שלוש שעות תלוי בסוג הבשר).

  • 05.

    מוסיפים פנימה את הכרוביות ומערבבים היטב, ולאחר מכן מוסיפים את האורז ותבלינים.

  • 06.

    מכסים במים רותחים כ2 ס"מ מעל גובה האורז.

  • 07.

    מניחים מעל שני חצאי ראש שום ופלפל ירוק חריף שלם. חשוב לטעום את המים ואם הם לא מלוחים מספיק להוסיף עוד מלח.

  • 08.

    מנמיכים לאש הנמוכה ביותר ומבשלים כ40 דקות עש שעה עד שהאורז רך.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 09.

    מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה וצנוברים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)