מתכון לתבשיל אורז, כרוביות ואסאדו
תבשיל אורז, כרוביות ואסאדו, בסיר אחד עם מלא טעמים
המרכיבים ל 8-10 מנות:
- 2 ק"ג בשר אסאדו ללא עצם חתוך לקוביות (או לבקש מהקצב בשר שמתאים לבישול ארוך ומספיק שומני)
- 4 בצלים סגולים חתוכים לשמיניות
- חצי כוס שמן
- מים רותחים לכיסוי הבשר
- כפית פלפל שחור טחון
- כף כורכום
- כף כמון
- 3 עלי דפנה (לא חובה)
- כפית מלח
- 800 גרם כרובית מוקפאת של סנפרוסט
- 1 ק"ג אורז יסמין או אורז חיש
- מים רותחים עד לכיסוי האורז
- כפית מלח
- ראש שום שלם חצוי
- פלפל ירוק חריף שלם
- פטרוזיליה קצוצה דק
- צנוברים קלויים
הוראות הכנה:
-
01.
בסוטאז' (או סיר) גדול מאוד מחממים שמן, וצורבים את קוביות הבשר מכל הכיוונים עד להשחמה. (יכול להימשך כעשרים דקות)
-
02.
מוסיפים את הבצלים הסגולים ומטגנים כמה דקות.
-
03.
מוסיפים פנימה את המלח, פלפל והכורכום, ומערבבים היטב. מוזגים מים עד לכיסוי.
-
04.
מרתיחים ומנמיכים לאש הכי נמוכה. מבשלים כשעתיים עד שהבשר רך ורוב המים מתאדים (יכול לקחת גם שלוש שעות תלוי בסוג הבשר).
-
05.
מוסיפים פנימה את הכרוביות ומערבבים היטב, ולאחר מכן מוסיפים את האורז ותבלינים.
-
06.
מכסים במים רותחים כ2 ס"מ מעל גובה האורז.
-
07.
מניחים מעל שני חצאי ראש שום ופלפל ירוק חריף שלם. חשוב לטעום את המים ואם הם לא מלוחים מספיק להוסיף עוד מלח.
-
08.
מנמיכים לאש הנמוכה ביותר ומבשלים כ40 דקות עש שעה עד שהאורז רך.
טיימר מופעל
-
09.
מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה וצנוברים ומגישים.