סלט שומר, קולרבי, צנוניות, פטרוזיליה ופטה כבשים
סלט חורפי של ירקות טריים, מרענן ונפלא. הצלחת הסלט תלויה בטריות הירקות ובכמות מיץ הלימון שתזלפו עליו.
מאת: עורך השף הלבן
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
- 2 יח' שומר בינוני-גדול, טריים מאוד, מנוקים, חתוכים לרבעים ופרוסים דק
- 3-4 יח' קולרבי קטן-בינוני, קלופים וחתוכים לגפרורים/מקלות
- 10-12 צנוניות, שטופות, קצוות קטומים, חצויות ופרוסות דק
- חופן פטרוזיליה, שטופה היטב, עלים בלבד
- 150-175 גרם פטה כבשים 20% או 5% שומן פיראוס, מפוררת גס
- 2-3 כפות שמן זית
- מיץ מ-2 לימונים גדולים
- מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערת הגשה שומר פרוס דק, קולרבי חתוך לגפרורים/מקלות, צנוניות פרוסות דק, עלי פטרוזיליה ופירורי גבינת פטה כבשים.
-
02.
מזלפים שמן זית ומיץ לימון, בוזקים מעט מלח, מערבבים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים