סלט פטריות צלויות, ברוקולי וגבינה בולגרית מעודנת
סלט דיאטטי טעים ומגניב. שימו לב לכך שלא שוטפים פטריות: די בקטימת חלקן התחתון של רגליהן. אם אתם משיגים ברוקומיני (במקום ברוקולי) – מה טוב.

המרכיבים ל 3-4:
- 12 פטריות חורש/פורטובלו בינוניות-גדולות (650-700 גרם ברוטו), טריות מאוד
- שמן זית
- מעט מלח אטלנטי
- מעט פלפל שחור גרוס גס
- 1 חב' ברוקולי (370 גרם ברוטו), טרי מאוד ויפה
- מעט מלח אטלנטי דק
- 1/2 חבילה (125 גרם) גבינה בולגרית מעודנת פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה ב-2 ניירות אפייה.
-
02.
קוטמים את הקצה התחתון של רגלי הפטריות (או את כל הרגלים, אם אינן יפות) וחותכים כל פטריה לרבעים. שמים בתבנית, מזלפים 2 כפות שמן זית ובוזקים מעט מלח אטלנטי ומעט פלפל שחור גרוס. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 15 דקות. מכינים מסננת גדולה בכיור. מוציאים את תבנית הפטריות מהתנור (לא מכבים), מנקזים את הנוזלים שהשתחררו מהפטריות (כלומר: מעבירים את הפטריות למסננת) ומחזירים לתנור. אופים עוד 10 דקות או עד להשחמה טובה והתכווצות קלה. מוציאים ושמים בצד. מכבים את התנור.
טיימר מופעל
-
03.
שוטפים היטב ברוקולי ומפרידים לפרחים לחוד, גזעים לחוד. קוטמים את הס"מ התחתון של הגזעים ופורסים את הגזעים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ. מכינים סיר בינוני מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה. מכינים מסננת גדולה בכיור. כשהמים רותחים ממש זורקים את הברוקולי פנימה ומבשלים במשך דקה עד דקה וחצי. מעבירים את הברוקולי למסננת שבכיור ומחזירים את הסיר הריק לאש גבוהה. שמים כף שמן זית בסיר ומחממים במשך כמה שניות. מחזירים את הברוקולי לסיר, מערבבים בעדינות, מתבלים במעט מלח אטלנטי דק ומסירים מן האש.
-
04.
מעבירים לקערת הגשה נאה את הברוקולי והפטריות. מוסיפים קוביות גבינה בולגרית, מערבבים בעדינות ומגישים.