סלט עגבניות שרי צלויות וטריות עם גבינה צפתית
סלט דיאטטי קליל וטעים.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל3-4 מנות:
- 450 גרם עגבניות שרי תמר
- 200 גרם עגבניות שרי צהובות
- 250 גרם עגבניות שרי ליקופן (מנומרות)
- שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס גס
- 1 כפית סוכר
- 120 גרם גבינה צפתית פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
הוראות הכנה:
-
01.
סה"כ הסלט
-
02.
5 נקודות שומרי משקל, כל מנה
-
03.
5-
-
04.
5 נקודות | 3 מנות= 193 ק', 4 מנות= 145 ק'
-
05.
מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה. שוטפים את כל העגבניות ומחלקים לשתי מסננות/קערות. את העגבניות שבמסננת הראשונה חוצים לאורך ומסדרים בתבנית, כשהצד הפתוח פונה מעלה. מזלפים 2-3 כפות שמן זית בזרזיף דק ובוזקים מעט מלח אטלנטי, מעט פלפל שחור גרוס גס וכפית סוכר. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו וצולים במשך 20 דקות. הופכים את התבנית בתנור וצולים 10 דקות נוספות. מוציאים ושמים בצד.
טיימר מופעל
-
06.
את העגבניות שבמסננת השנייה חוצים ושמים בקערת הגשה.
-
07.
מוסיפים לקערה עגבניות צלויות, קוביות גבינה צפתית, כף שמן זית ומעט מאוד מלח, מערבבים בעדינות ומגישים מייד.
הכנת? כאן מדרגים