סלט סלק, תפוזים, גבינת פטה ובזיליקום
סלט צבעוני, טעים וקל-הכנה. מומלץ לקלוף ולחתוך סלק כשהידיים עטויות כפפות חד-פעמיות או שקיות ניילון קטנות.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
- 3 כפות שמן זית
- 1 סלק גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- מלח
- פלפל שחור גרוס גס (לא הכרחי)
- 1 תפוז גדול, קלוף (מסירים את כל הקליפה הלבנה) וחתוך לקוביות קטנות
- 125 גרם (1/2 חבילה) גבינת פטה עיזים פיראוס, מפוררת
- 10 עלי בזיליקום, שטופים ופרוסים דק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הסלק ומטגנים-מערבבים במשך 2-3 דקות או עד להתרככות מספקת. מתבלים במלח (ובפלפל שחור גרוס, אם רוצים) ומסירים מן האש. מעבירים לקערת הגשה קטנה-בינונית.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים לקערה קוביות תפוזים, פירורי גבינת פטה ופיסות עלי בזיליקום. מזלפים כף שמן זית ומגישים לשולחן. מערבבים רק לפני תחילת הסעודה.
הכנת? כאן מדרגים