סלט מלפפונים, גבינה בולגרית 16% במרקם מעודן, נענע וסומאק
סלט קל הכנה, טעים ומרענן. חשוב להכינו סמוך למועד ההגשה, כדי לשמור על פריכות המלפפונים.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יעל גרטי
המרכיבים ל4:
- 1 חב' (500 גרם ברוטו) מלפפוני בייבי, שטופים היטב
- 100 גרם גבינה בולגרית 16% שומן במרקם מעודן פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
- 2-3 גבעולי נענע טריה, עלים בלבד, שטופים
- 1/3 כפית סומאק טחון
- 2 כפות שמן זית
- מעט מאוד מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
הוראות הכנה:
-
01.
קוטמים את קצוות המלפפונים וחותכים לפיסות בגודל נוח לאכילה. שמים בקערת הגשה בינונית.
-
02.
מוסיפים קוביות גבינה בולגרית ועלי נענע.
-
03.
מזלפים 2 כפות שמן זית, בוזקים סומאק ומעט מאוד מלח (זהירות, הגבינהמלוחה) ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים