סלט חסה, תפוחים, גבינת פטה ואגוזי מלך
סלט מלא הפתעות טעימות ומפנקות.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל2:
- לרוטב וינגרט:
- 3-4 כפות שמן זית
- 1 כף חרדל חלק איכותי
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- 1 כף סילאן או דבש
- מלח
- פלפל שחור גרוס גס
- 2 כפות מים מינרליים
- לסלט:
- 1 יח' חסה סלנובה או חסה אחרת לפי טעמכם, שטופה ומיובשת
- 1 תפוח מזן חרמון (אדום) או גרני סמית' (ירוק)
- 100-150 גרם גבינת פטה פיראוס
- חופן גדוש (40 גרם) אגוזי מלך
הוראות הכנה:
-
01.
רוצים לשדרג את הסלט? קלו את האגוזים. מחממים תנור ל-170 מעלות, שמים את האגוזים בשכבה אחת בתבנית קטנה, כשהתנור חם מכניסים וקולים במשך 10 דקות. מוציאים, מטלטלים בעדינות וקולים עוד 5 דקות. מוציאים ומצננים.זכרו שתפוחים משחימים אחרי החיתוך, ולכן מומלץ לחתכם רק מעט לפני ההגשה.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח או פלפל או שמן זית או מים עד להשגת טעם מאוזן. שמים בצד.
-
03.
קורעים חסה ושמים בקערת הגשה. שוטפים את התפוח, מגלענים, חוצים, פורסים דק ומפזרים מעל החסה. חותכים את גבינת הפטה לקוביות (או מפוררים) ומפזרים מעל החסה. מפזרים את האגוזים. שנייה לפני ההגשה יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים