סלט חם של קישואים צרובים עם קוביות גבינת חמד וזיתי קלמטה
קוביות פריכות של קישואים וזוקיני, גבינת חמד שנמסה בחום -וזיתי קלמטה טעימים; שלושה מרכיבים בלבד, הכנה פשוטה וקלה – ויש לכם סלט חם משגע!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל5 מנות:
- 8 קישואים קטנים-בינוניים, שטופים היטב
- 3 זוקיני בינוניים-גדולים, שטופים היטב
- שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס גס
- 1 חב' (250 גרם) גבינת חמד או חמד לייט 5% "פיראוס" חתוכה לקוביות
- 1 כוס זיתים מזן קלמטה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה.
-
02.
חותכים קישואים וזוקיני לקוביות בגודל בינוני, לא קטנות מדי ולא גדולות מדי, שיהיו נוחות לאכילה. שמים בתבנית, מזלפים 2-3 כפות שמן זית, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס ומערבבים בעדינות.
-
03.
כשהתנור חם, מכניסים את התבנית ואופים במשך 25-30 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים, מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים את קוביות הגבינה והזיתים, מערבבים בעדינות, מזלפים כף שמן זית ומגישים מייד.
הכנת? כאן מדרגים