סלט אורז לימוני עם תרד, עדשים, עגבניות ובולגרית | השף הלבן

סלטה אורזו – סלט אורז לימוני עם תרד, עדשים, עגבניות וקוביות בולגרית מעודנת

סלט שהוא ארוחה קלה עם טעמים רעננים של תרד, עגבניה ולימון

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלטה אורזו - סלט אורז לימוני עם תרד, עדשים, עגבניות וקוביות בולגרית מעודנת
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל6:

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס אורז בסמטי שטוף ויבש
  • 3/4 1 כוסות מים רותחים
  • 2 כוסות עלי תרד דחוסים, נקיים, קצוצים
  • 1 כפית מלח, פלפל
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 כוס עדשים "סנפרוסט" מבושלות
  • 2-3 עגבניות קצוצות
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 150 גרם קוביות גבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים בסיר שמן ושום. לפני שהשום מתחיל להזהיב מוסיפים אורז ותרד ומטגנים דקה שתיים. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים מים, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים כ 15 דקות עד שהמים נספגים והאורז רך. מצננים ומעבירים לקערה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)