אבטיח עם טרטר עגבניות קונפי וגבינה בולגרית | השף הלבן

אבטיח עם טרטר עגבניות קונפי וגבינה בולגרית

גירסה עדכנית לאבטיח והבולגרית המסורתיים

מאת: שף מאיר אדוני
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות

המרכיבים ל6:

  • ½ אבטיח בינוני חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
אבטיח כבוש:
  • 2 כוסות קליפות אבטיח שקילפנו עם קולפן מהצד החיצוני
  • 2 ליטר מים
  • 2 כפות מלח
  • 4 שיני שום קצוצות גס
  • 1 כף צילי יבש כתוש
  • 1 כף סוכר
  • קונפי עגבניות:
  • 12 עגבניות חלוטות במים רותחים מעט מומלחים, קולפים, חותכים את העגבניות לרבעים, מסירים את הגרעינים כך שנשאר רק את בשר העגבנייה
  • ½ כוס שמן זית
  • 1 כף עלי טימין
  • 1 כף מלח ים
  • 1 כף סוכר
להגשה:
  • 100 גרם בולגרית פיראוס מפוררת דק
  • ½ כוס עלי בזיליקום קרועים גס
  • מלח+ פלפל
  • עשבי תיבול
  • לחם 10 דגנים

הוראות הכנה:

  • 01.

    אבטיח:

  • 02.

    לערבב את נוזלי המשרה להרתיח ולצנן. להושיב את קליפות האבטיח בנוזל למינימום 3 ימים. לחתוך לרצועות דקות להגשה. לאחסן בשמן זית. 

  • 03.

    קונפי עגבניות:

  • 04.

    חולטים את העגבניות במים רותחים מעט מומלחים, קולפים, חותכים את העגבניות לרבעים, מסירים את הגרעינים כך שנשאר רק את בשר העגבנייה

  • 05.

    מסדרים על נייר אפייה את העגבניות. בוזקים את יתר החומרים ומכניסים לתנור שחומם ל 120 מעלות לשעתיים עד שלוש כך שהעגבנייה איבדה לחלוטין את המימיות שלה. מצננים וקוצצים ומוסיפים מלח ופלפל.

  • 06.

    להגשה:

  • 07.

    על פרוסות האבטיח לסדר את העגבניות הקצוצות, ,לפרוס את קליפות האבטיח לפרוסות דקות להניח מעל העגבניות, לפורר את הגבינה מעל, לקצוץ את הזיליקום ולפזר ולטפטף שמן זית.  

  • 08.

    להגיש עם לחם 10 דגנים

הכנת? כאן מדרגים
(1)