שייק אוכמניות ואננס קפוא
אם אתם גם מהטיפוסים שמעדיפים שייק שאפשר לאכול בכפית ולא לשתות עם קש- אתם עומדים להתאהב. זה שייק סמיך, קרמי ומרוכז בטוב – בלי קרח שמדלל, בלי מים שמבלבלים, ועם כל הסודות הקטנים שעושים בבלנדר בום ובפה וואו.
שייק בשילוב של שומנים טובים כמו חמאת שקדים או טחינה, שמעניקים לו מרקם קטיפתי מדהים. הכנת השייק קלה ומהירה – טוחנים את הפירות הקפואים עם תמר, חמאת שקדים ונוזל לפי הטעם, ומקבלים סמודי שיעשה לכם טוב בקיץ ובכל עונה.

המרכיבים ל 2 קערות סמודי:
- חבילה שלמה של אוכמניות קפואות סנפרוסט (300 גרם)
- חבילה שלמה של אננס קפוא סנפרוסט (300 גרם)
- תמר אחד מגולען
- 2 כפות גדושות חמאת שקדים (או כל חמאת אגוזים / טחינה גולמית)
- כוס (250 מ”ל) משקה שיבולת שועל או כל נוזל אחר שאוהבים
הוראות הכנה:
-
01.
קודם כל - לא להפשיר.
-
02.
שימו את האוכמניות והאננס ישר מהמקפיא לבלנדר. פירות קפואים הם הקרח החדש - בלי לדלל, בלי לדכא את הטעם, ובלי להפוך את השייק למרק.
-
03.
שומן זה המרקם החדש.
-
04.
תוסיפו טחינה, תוסיפו חמאת שקדים. שומנים טובים זה מה שנותן לשייק את המרקם הקטיפתי הזה שגורם לאנשים לשאול ״מה שמתן פה?״ (ואם קמתם אמיצים - רבע אבוקדו גם עובד מדהים.)
-
05.
נוזל מוסיפים כאילו זו אהבה חדשה… בזהירות.
-
06.
תתחילו ברבע כוס נוזל. טוחנים בפולסים קצרים.
-
07.
אם צריך - מוסיפים עוד, אבל בקטנה. הקטע הוא לשלוט במרקם, לא לתת לו לשלוט בנו.
-
08.
הסימן שהגעתן למרקם הנכון?
-
09.
כשהבלנדר מתחיל להתלונן. שם עוצרים.
-
10.
מעבירים לקערה או כוס, ומשקיעים בטופינגים - גרנולה, קוקוס, חמאת שקדים, מנגו טרי או כל מה שעושה לכן עיניים.
-
11.
טיפ למכורים: מלח.
-
12.
כן, חצי קורט של מלח ים. זה לא ירגיש מלוח- אבל פתאום כל הטעמים מתחדדים ומתפוצצים.