עוף צלוי עם אפונת גינה
עוף צלוי בתנור עם אפונת גינה ורוטב לימוני שמכינים ב10 דק
בשרי
סוג מתכון
מעל שעה
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

מרכיבים:
- 1/4 כוס שמן זית
- 4 כרעיים מחולקות או 8 פולקעס
- 1 כוס בצל קצוץ סנפרוסט
- 1 כוס סלרי קצוץ סנפרוסט
- 6 שיני שום פרוסות
- 2 כוסות אפונת גינה סנפרוסט
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל לבן
- 1 כף לימון כבוש
- 1/4 כוס מיץ לימון
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
-
02.
בסיר גדולה ושטוח שמתאים גם לתנור שמים שמן זית, שום, כורכום, פלפל לבן, ומערבבים. כשהשמן חם מוסיפים בצל וסלרי ושום, ממליחים ומפלפלים ומטגנים תוך ערבוב כ3-4 דק עד שהבצל מתרכך.
-
03.
מוסיפים את העוף ומטגנים כ2-3 דק מכל צד.
-
04.
מוסיפים 2 כוסות מים או ציר רותחים ולימון כבוש.
-
05.
מכסים ומכניסים לתנור לכ60 דק.
-
06.
מוציאים את התבנית, מסירים את הכיסוי ומשקים את העוף בנוזלים שבתבנית.
-
07.
מוסיפים את האפונה סביב העוף ומוסיפים מיץ לימון.
-
08.
מחזירים לתנור ללא כיסוי לכ-10 דק נוספות עד שהעוף שחום.
הכנת? כאן מדרגים