כרובית ופרגיות בתבנית אחת – קלה, טעימה ומשמחת!
המתכון של רון יוחננוב מוכיח שלא צריך להשקיע שעות כדי להכין ארוחה מושלמת. בתבנית אחת בלבד, בלי טיגון ובלי בלאגן, מתקבלת מנה עסיסית ומלאת טעם: פרגיות רכות וזהובות שמתבשלות יחד עם כרובית של סנפרוסט, עגבניות שרי, בצל ושום, בתיבול נהדר של "על האש" ותימין טרי. השילוב בין הכרובית הפריכה לפרגיות הרכות יוצר מרקם מושלם, והריח שמתפשט בבית בזמן האפייה אומר הכול. לפני ההגשה, מפזרים שקדים קלויים ופטרוזיליה קצוצה – והרי לכם ארוחה חגיגית, צבעונית ומזמינה שכל אחד ירצה לנגב ממנה עוד ועוד.
המרכיבים ל 4-6 מנות:
- 1 שקית כרובית של סנפרוסט
- 500 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות
- 1 בצל, חתוך לרצועות
- 15 עגבניות שרי, חצויות
- 10 שיני שום שלמות
- 3 כפות שמן זית
- -4 ענפי תימין טרי
- 1 כף תבלין "על האש" של מסעדות (או גריל עוף/קייג'ון/טוסקנה)
- מלח ופלפל שחור
- שקדים קלויים (לפיזור בסוף)
- פטרוזיליה קצוצה (לעיטור)
הוראות הכנה:
-
01.
חממו תנור מראש ל-200 מעלות צלזיוס. בתבנית פיירקס גדולה, פזרו את שקית הכרובית של סנפרוסט.
-
02.
הוסיפו לתבנית את הפרגיות החתוכות, הבצל, עגבניות השרי החצויות ושיני השום השלמות.
-
03.
צקו מעל את שמן הזית, פזרו מלח, פלפל שחור והתבלין האהוב (על האש / גריל עוף / קייג'ון וכו').
-
04.
הוסיפו את ענפי התימין וערבבו היטב, כדי שכל המרכיבים יצופו בתיבול.
-
05.
משגרים את התבנית לתנור לא מכוסה. אופים במשך 45 דקות, או עד שהפרגיות עשויות והכרובית זהובה ורכה.
טיימר מופעל
-
06.
מפזרים בסוף שקדים קלויים מעל ואפשר גם פטרוזיליה קצוצה שתעניק למנה מראה מדוגם.