קיש יווני עם חמד | השף הלבן

קיש יווני עם חמד

קיש יווני צבעוני במיוחד, עם גבינת חמד ועושר טעמים

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש יווני עם חמד
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב
המרכיבים ל12-14 חתיכות:
  • 10 עלי פילו מעדנות
  • 50 גרם חמאת תנובה מומסת
לרויאל:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 3 ביצים
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת / קשקבל מסדרת קולקשן
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח / פלפל שחור
למילוי:
  • 1 פלפל גמבה אדום
  • 10 עגבניות שרי
  • ברוקומיני
  • ממרח ארטישוק של אוליביה
  • גבינת חמד 5% או 16% של תנובה
  • אורגנו טרי
גודל תבנית: תבנית קיש 28
הוראות הכנה:
  • 01.

    בקערה, מערבבים את כל המרכיבים לרויאל עד שמתקבלת בלילה אחידה.

  • 02.

    מרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 03.

    משמנים היטב את התבנית ומניחים על חצי תבנית דף פילו כך ש1/3 מהדף ישאר בחוץ.

  • 04.

    מניחים עוד דף על החצי השני. משמנים בחמאה ומניחים שוב דפי פילו.

  • 05.

    חוזרים ככל על הפעולה עם כל שאר הדפים.

  • 06.

    משמנים היטב את הקצוות ומקפלים אותם כך שיווצר בסיס לקיש.

  • 07.

    מפזרים את כל הירקות וגבינת החמד מעל.

  • 08.

    מפזרים בעדינות את הירקות על הרואיל.

  • 09.

    מפזרים מעל עשבי אורגנו טרי

  • 10.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 40 דקות או עד הזהבה

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)