בלינצ'ס במילוי גבינה ורוטב פירות יער
קלאסיקה מנצחת בלינצ׳ס במילוי גבינה עם רוטב פירות מתקתק.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל14 מנות:
מרכיבים:
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9% תנובה
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% תנובה
- 50 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
בלינצ'ס:
- 2 כוסות קמח לבן
- 2¾ כוסות (660 מ"ל) חלב תנובה
- 1 כפית תמצית וניל
- 30 גרם חמאת תנובה
- 3 ביצים
- 1 כף אבקת סוכר
- תרסיס שמן לטיגון
ציפוי:
- אבקת סוכר
רוטב:
- 1 שקית פירות יער סנפרוסט
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית קורנפלור
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה טורפים יחד את כל מרכיבי הבלינצ'ס לבלילה חלקה (מומלץ להעביר דרך מסננת לקבלת בלילה ללא גושים).
-
02.
מחממים מחבת נון סטיק בקוטר 24 ומשמנים ממש מעט בעזרת תרסיס.
-
03.
יוצקים מהבלילה עם מצקת, ובעזרת מרית משטחים את הבלילה לבלינצ'ס דק.
-
04.
מחכים עד להתמצקות ומעבירים לצלחת - לא הופכים.
-
05.
חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
-
06.
טוחנים את מרכיבי הרוטב לתערובת חלקה.
-
07.
בקערית נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית.
-
08.
מניחים בלינצ'ס על צלחת עם הצד הבהיר מופנה כלפי מעלה.
-
09.
מניחים כף גדושה מהמלית במרכז, מקפלים את שני הצדדים ומגלגלים.
-
10.
חוזרים על הפעולה עם שאר הבלינצ'ס והמלית.
-
11.
להגשה: מניחים קצת רוטב על צלחת, מעל מניחים בלינצ'ס ומפזרים אבקת סוכר. (ניתן גם להגיש את הרוטב בצד).
הכנת? כאן מדרגים