עוגת גבינה מעולה לחג השבועות
– מתכונים מתוקים ומלוחים שישכנעו את הילדים לאכול יותר מנקניקיות וקטשופ

המרכיבים ל תבנית 24:
- 500 גרם גבינה לבנה
- 1 כוס סוכר
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף תמצית וניל
- 1 שקית ג'לטין
- 150 גרם יוגורט
- 1/2 כוס מים רותחים
- 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 150 גרם פירורי ביסקוויטים טחונים לאבקה דקה
- 100 גרם חמאה מומסת
הוראות הכנה:
-
01.
שומרים בצד חצי כוס פירורי ביסקוויטים ואת שאר פירורי הביסקוויטים מערבבים עם החמאה המומסת עד שהביסקוויטים נרטבים בחמאה, ונוצרת עיסה שתשמש לתחתית העוגה.
-
02.
מרפדים את תחתית התבנית בעיסת הביסקוויטים שנוצרה ושמים אותה בצד. (גודל התבנית 24)
-
03.
מערבבים בקערת המערבל במהירות נמוכה את הגבינה, הסוכר, 1 כף מיץ לימון, ותמצית הוניל עד שהסוכר נמס.
-
04.
שופכים את גרגרי הג'לטין לתוך חצי כוס מים רותחים ובוחשים עד שהג'לטין נמס לגמרי (בלי גושים).
-
05.
מצננים מעט את הג'לטין ובוחשים פנימה את היוגורט.
-
06.
מוסיפים לגבינה שבקערת המערבל את היוגורט עם הג'לטין ושוב מערבלים במהירות נמוכה. את הקערה הזאת עם הגבינה מצננים במקרר במשך 10 דקות, עד שהגבינה מסמיכה מעט.
טיימר מופעל
-
07.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת, עד שהקצפת הופכת ליציבה ומוסיפים לקערה ומערבבים
-
08.
שופכים את תוכן הקערה לתוך התבנית עם הביסקוויטים
-
09.
מכסים בפלסטיק או נייר כסף ומכניסים למקרר לפחות ל 7 שעות.
-
10.
לפני ההגשה מפוררים את הפירורים שנשארו בחצי הכוס, על העוגה.