מתכון עוגת גבינה מעוולה לחג השבועות | השף הלבן

עוגת גבינה מעולה לחג השבועות

– מתכונים מתוקים ומלוחים שישכנעו את הילדים לאכול יותר מנקניקיות וקטשופ

מאת: נעם בשרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה מעולה לחג השבועות

המרכיבים ל תבנית 24:

  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 שקית ג'לטין
  • 150 גרם יוגורט
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 150 גרם פירורי ביסקוויטים טחונים לאבקה דקה
  • 100 גרם חמאה מומסת

הוראות הכנה:

  • 01.

    שומרים בצד חצי כוס פירורי ביסקוויטים ואת שאר פירורי הביסקוויטים מערבבים עם החמאה המומסת עד שהביסקוויטים נרטבים בחמאה, ונוצרת עיסה שתשמש לתחתית העוגה.

  • 02.

    מרפדים את תחתית התבנית בעיסת הביסקוויטים שנוצרה ושמים אותה בצד. (גודל התבנית 24)

  • 03.

    מערבבים בקערת המערבל במהירות נמוכה את הגבינה, הסוכר, 1 כף מיץ לימון, ותמצית הוניל עד שהסוכר נמס.

  • 04.

    שופכים את גרגרי הג'לטין לתוך חצי כוס מים רותחים ובוחשים עד שהג'לטין נמס לגמרי (בלי גושים).

  • 05.

    מצננים מעט את הג'לטין ובוחשים פנימה את היוגורט.

  • 06.

    מוסיפים לגבינה שבקערת המערבל את היוגורט עם הג'לטין ושוב מערבלים במהירות נמוכה. את הקערה הזאת עם הגבינה מצננים במקרר במשך 10 דקות, עד שהגבינה מסמיכה מעט.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת, עד שהקצפת הופכת ליציבה ומוסיפים לקערה ומערבבים

  • 08.

    שופכים את תוכן הקערה לתוך התבנית עם הביסקוויטים

  • 09.

    מכסים בפלסטיק או נייר כסף ומכניסים למקרר לפחות ל 7 שעות.

  • 10.

    לפני ההגשה מפוררים את הפירורים שנשארו בחצי הכוס, על העוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(36)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.