עוגת גבינה אפויה אידיאלית לשבועות
הקינוח האידיאלי לשבועות: עוגת גבינה אפויה וקלה להכנה שתפיל את כולכם מהרגליים בחג הקרוב!
המרכיבים ל12 לפחות:
- 750 גרם גבינה 5%
- 1 כוס סוכר
- 4 ביצים
- 5 כפות קורנפלור
- 3 שמנת חמוצה
- 3 כפות אבקת סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- מעט חמאה
הוראות הכנה:
-
01.
מפרידים את הביצים חלמון וחלבון לשתי קערות.
-
02.
מוסיפים לקערת החלבונים חצי כוס סוכר ומקציפים למרקם אורירי.
-
03.
לקערת החלמונים מוסיפים 750 גרם גבינה 1 גביע שמנת חמוצה.
-
04.
5 כפות קורנפלור חצי כוס סוכר וכפית תמצית וניל מערבבים לקבלת מרקם אחיד ואז בתנועת קיפול מכניסים את החלבונים המוקצפים לקערת החלמונים.
-
05.
משמנים תבנית עגולה עם מעט חמאה ויוצקים הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות ל 50 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
אין לפתוח התנור בזמן האפייה ועוד שעתיים אחרי סיום האפייה.
-
07.
לציפוי העוגה לוקחים 2 גביעי שמנת חמוצה, מערבבים עם 3 כפות אבקת סוכר וכפית תמצית וניל. מערבבים לבלילה קרמית ואחידה מקררים שעתיים בזמן שהעוגה נחה בתוך התנור ואז מורחים מורחים בשכיבה אחידה את הציפוי. את העוגה מכניסים למקרר עד למחרת.
-
08.
אוהבים
-
09.
עוגת גבינה אפויה
-
10.
? חייבים לנסות את המתכון הבא
-
11.