בקלאווה עם גבינה, תפוחים ודבש - טעים וקל להכנה | השף הלבן

בקלאווה עם גבינה, תפוחים ודבש

הקינוח המתוק והאהוב בגרסה מיוחדת לראש השנה: בקלוואה עם גבינות מסקרפונה וכנען, תפוחים ודבש שישדרגו לכם את החג

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בקלאווה עם גבינה, תפוחים ודבש
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל6-8 מנות:

  • 1 חבילת בצק פילו מופשרת לילה במקרר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 כוסות (200 גרם) אגוזי פקאן
לתפוחים:
  • 5 תפוחים ירוקים
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כפית קינמון
לשכבת הגבינה:
  • 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן"
  • ½ חבילה (250 גרם) גבינת כנען
  • ⅓ כוס (80 מ״ל) דבש
לסירופ (לא חובה):
  • 3 כפות דבש
  • 3 כפות מים רותחים
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 25*30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות לא טורבו. ומשמנים את התבנית.

  • 02.

    מכינים קערה גדולה עם מים ומיץ מלימון שלם.

  • 03.

    מקלפים את התפוחים ושמים בקערה עם המים והלימון.

  • 04.

    חותכים את התפוחים לקוביות קטנות.

  • 05.

    שמים את קוביות התפוחים עם הסוכר והקינמון במחבת רחבה.

  • 06.

    מבשלים כ-25 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהתפוחים מתקרמלים וכל הנוזלים מתאדים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

    קולים את האגוזים על מחבת חמה ללא שמן עד שהם משחימים מעט. מצננים כמה דקות וקוצצים גס.

  • 08.

    בקערה בינונית מערבבים היטב את הגבינות והדבש.

  • 09.

    מרכיבים את הבקלאווה: מניחים 4-5 עלים אחד על השני ובעזרת מברשת משמנים היטב עם חמאה בין עלה לעלה.

  • 10.

    מניחים על הפילו מחצית מתערובת הגבינה, ממשיכים עם מחצית מתערובת האגוזים ומסיימים עם מחצית מתערובת התפוחים.

  • 11.

    מניחים דף פילו על התפוחים ומועכים מעט לשכבה אחידה.

  • 12.

    מברישים בחמאה וממשיכים להניח עד 4-5 שכבות עלי פילו מוברשים בחמאה.

  • 13.

    מניחים על עלי הפילו את המחצית השנייה של הגבינה, עליהם את האגוזים ולבסוף את התפוחים. מסיימים עם עוד 4-5 עלי פילו מוברשים בחמאה.

  • 14.

    מועכים שוב את העלים מעט כלפי מטה.

  • 15.

    עם סכין גדולה וחדה חותכים את המאפה לריבועים בצורה אלכסונית, לפני האפייה.

  • 16.

    אופים כ-45-55 דקות עד שעלי הפילו זהובים ומעט שחומים.

    טיימר מופעל
    00:55:00
  • 17.

    כשהמאפה מוכן מזלפים עליו מיד את הדבש מעורבב במים רותחים.

  • 18.

    מגישים בטמפרטורת החדר. זה יותר טעים כך מאשר כשזה חם.

  • 19.

    בתאבון!

הידעת?

הבקלאווה טעימה ביותר ופריכה ביותר ביום הכנתה. שומרים בחוץ ביום קריר עד 12 שעות ומעבר לכך במקרר. אם אתם מגישים את הבקלאווה אחרי קירור חשוב לייבש שוב את העלים כדי שיהיו פריכים: מחממים את הבקלאווה בתנור בחום בינוני (150 מעלות) כרבע שעה. מצננים שוב לטמפרטורת החדר. אפשר כמובן לחמם פרוסות בודדות בטוסטר אובן.

הכנת? כאן מדרגים
(1)