שושני שמרים במילוי תרד ומסקרפונה
אינס ינאי עם מתכון נהדר למאפי שמרים רכים במלית של גבינת מסקרפונה ועלי תרד. רעיון נפלא לאירוח או לארוחת הערב המשפחתית
המרכיבים ל 12-15 מנות:
- 500 גרם קמח לבן
- כף וחצי שמרים יבשים
- כף סוכר
- כפית מלח
- 1.5 כוסות חלב "תנובה" פושר
- 3 כפות שמן זית
- 250 גרם גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
- 1 חבילה של תרד (או מנגולד) קצוצה - רק העלים ללא הגבעולים
- 1 בצל גדול קצוץ
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן זית
- ביצה טרופה עם כף חלב
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה מניחים קמח, שמרים וסוכר, מערבבים ויוצרים גומה.
-
02.
אל הגומה מוסיפים חלב, שמן זית ומלח.
-
03.
לשים היטב לבצק אחיד ידנית, או במיקסר עם וו לישה כ- 5 דקות .
טיימר מופעל
-
04.
מעבירים לקערה משומנת מעט ומכסים, מתפיחים כ- 45 דקות במקום חמים.
טיימר מופעל
-
05.
במחבת מניחים שמן זית, בצל קצוץ מטגנים עד להשחמה ומוסיפים עלי מנגולד קצוצים, מערבבים תוך כדי טיגון כ- 5 דקות נוספות ומסירים מהאש, מצננים ומסננים מנוזלים, מוסיפים פלפל, מלח וגבינת מסקרפונה ומערבבים יחד בקערית.
טיימר מופעל
-
06.
מחלקים את הבצק לשני חלקים לאחר ההתפחה.
-
07.
מרדדים כל חלק על משטח מקומח.
-
08.
מורחים מחצית מהמלית ומהדקים היטב לבצק.
-
09.
חותכים לרצועות ברוחב של 4-5 ס"מ ומגלגלים כל רצועה לשושנה.
-
10.
מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה כשהחלק הגלוי מופנה כלפי מעלה ומהדקים את הקצה כדי שלא ייפתח.
-
11.
מברישים בביצה טרופה ומניחים להתפחה שנייה של 20 דקות.
טיימר מופעל
-
12.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל