שושני קצף בבצק גבינה | השף הלבן

שושני קצף בבצק גבינה

גרסה נוספת של העוגיות האהובות. הבצק נוח מאוד לרידוד ולגלגול.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שושני קצף בבצק גבינה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל60 עוגיות:

לבצק הגבינה:
  • 3 כוסות קמח (רצוי קמח עוגיות)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט נדיב של מלח
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת נפוליאון 16%
  • 3 חלמונים מביצים גדולות
  • 6 כפות (100 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה
למלית:
  • 3 חלבונים מביצים גדולות
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 40 גרם (חצי חפיסה) אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • ¾ כוס שוקולד־צ'יפס (רצוי 60% או יותר)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק. מנפים קמח, אבקת אפייה, מלח ואבקת סוכר למכל של מעבד המזון. מוסיפים חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים גבינה, חלמונים טרופים (משאירים כף מהכמות בקערית לשימוש מאוחר יותר) ושמנת ומעבדים לבצק רך ולא דביק. מהדקים את הבצק לגוש חלק, עוטפים ומקררים במשך שעה לפחות.

  • 02.

    לפני הכנת העוגיות מכינים את המלית. מקציפים את החלבונים בקערה לקצף יציב. מוסיפים סוכר וניל וסוכר בהדרגה ומקציפים לקצף נוקשה ומבריק. מוסיפים את אבקת הפודינג ומקציפים לקצף סמיך מאוד.

  • 03.

    מרפדים 3 תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות) בתכנית טורבו.

  • 04.

    פורשים דף של נייר אפייה על משטח העבודה וזורים עליו קמח. מחלקים את הבצק ל־3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן של 30x35 ס"מ על נייר האפייה. מברישים בחלמון טרוף פס ברוחב 3 ס"מ לאורך אחת הצלעות הארוכות. מורחים שליש מכמות הקצף על שאר שטח העלה וזורים שליש מכמות השוקולד־צ'יפס (אפשר לשמור חלק לזרייה על העוגיות החתוכות). מגלגלים מכיוון הצלע הארוכה של המלית לעבר הצלע המוברשת בחלמון. בסכין חדה פורסים כל גליל בצק ל־20 פרוסות. משכיבים את הפרוסות בתבניות.

  • 05.

    אופים את כל התבניות יחד במשך 12 דקות. מחליפים בין התבניות העליונה והתחתונה ומסובבים כל תבנית 180 מעלות. אופים במשך 10-5 דקות נוספות עד שהעוגיות מזהיבות והקצף יבש למגע.

    טיימר מופעל
    00:12:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)