קסדייה עם רוטב עגבניות וגבינת חמד | השף הלבן

קסדייה עם רוטב עגבניות וגבינת חמד

המאפה המקסיקני האהוב, כאן בגרסה קלה ופשוטה, שילדים יאהבו: עם רוטב עגבניות טעים וגבינת חמד שנמסה בצורה נפלאה. ארוחת ערב מהירה ומשגעת!

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קסדייה עם רוטב עגבניות וגבינת חמד
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נועה קנריק

המרכיבים לל-4 קסדיות, 16 משולשים:

  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 2-3 שיני שום, קלופות ופרוסות בעובי בינוני
  • 1 כוס (240 מ"ל) עגבניות מרוסקות (מומלץ מתוצרת איטליה)
  • מלח (מומלץ אטלנטי דק)
  • מעט פלפל שחור גרוס דק (לא הכרחי)
  • כפית וחצי סוכר
  • לקסדייה:
  • 1 חבילת טורטיות בקוטר 20 ס"מ (8 יחידות, 320 גרם)
  • 100-150 גרם גבינת חמד 16% שומן פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים 2 כפות שמן זית במחבת עמוקה על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים מספר שניות. מנמיכים לאש קטנה ומטגנים תוך ערבוב אקראי עד להזהבה קלה-בינונית של השום (הזהרו שלא לשרוף את השום, פן יתקבל טעם מריר).

  • 02.

    מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים מיד. מתבלים במלח, מעט פלפל שחור גרוס דק וסוכר. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, פלפל, סוכר  או שמן זית עד להשגת טעם מאוזן. מבשלים עוד 5 דקות על אש קטנה תוך ערבוב אקראי ומסירים מן האש.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    במחבת אחרת (רצוי כבדה וחזקה), מחממים 2 כפות שמן זית על אש גבוהה (מומלץ למרוח את השמן על כל פני המחבת בעזרת מברשת). שמים טורטיה אחת במחבת החמה, מורחים עליה 3-4 כפות מהרוטב ומפזרים מעט קוביות גבינת חמד. מכסים בטורטיה נוספת, מהדקים מטה ומבשלים כך, על אש קטנה, עד שהגבינה נמסה. בעזרת מרית שטוחה וגדולה הופכים את הקסדייה ומבשלים עוד 1-2 דקות. מעבירים לצלחת, חותכים ל-4  משולשים ומגישים. ממשיכים כך עם יתרת הטורטיות, הרוטב והגבינה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
הכנת? כאן מדרגים
(9)