קסדייה עם רוטב עגבניות וגבינת חמד
המאפה המקסיקני האהוב, כאן בגרסה קלה ופשוטה, שילדים יאהבו: עם רוטב עגבניות טעים וגבינת חמד שנמסה בצורה נפלאה. ארוחת ערב מהירה ומשגעת!
המרכיבים לל-4 קסדיות, 16 משולשים:
- לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 2-3 שיני שום, קלופות ופרוסות בעובי בינוני
- 1 כוס (240 מ"ל) עגבניות מרוסקות (מומלץ מתוצרת איטליה)
- מלח (מומלץ אטלנטי דק)
- מעט פלפל שחור גרוס דק (לא הכרחי)
- כפית וחצי סוכר
- לקסדייה:
- 1 חבילת טורטיות בקוטר 20 ס"מ (8 יחידות, 320 גרם)
- 100-150 גרם גבינת חמד 16% שומן פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת עמוקה על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים מספר שניות. מנמיכים לאש קטנה ומטגנים תוך ערבוב אקראי עד להזהבה קלה-בינונית של השום (הזהרו שלא לשרוף את השום, פן יתקבל טעם מריר).
-
02.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים מיד. מתבלים במלח, מעט פלפל שחור גרוס דק וסוכר. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, פלפל, סוכר או שמן זית עד להשגת טעם מאוזן. מבשלים עוד 5 דקות על אש קטנה תוך ערבוב אקראי ומסירים מן האש.
טיימר מופעל
-
03.
במחבת אחרת (רצוי כבדה וחזקה), מחממים 2 כפות שמן זית על אש גבוהה (מומלץ למרוח את השמן על כל פני המחבת בעזרת מברשת). שמים טורטיה אחת במחבת החמה, מורחים עליה 3-4 כפות מהרוטב ומפזרים מעט קוביות גבינת חמד. מכסים בטורטיה נוספת, מהדקים מטה ומבשלים כך, על אש קטנה, עד שהגבינה נמסה. בעזרת מרית שטוחה וגדולה הופכים את הקסדייה ומבשלים עוד 1-2 דקות. מעבירים לצלחת, חותכים ל-4 משולשים ומגישים. ממשיכים כך עם יתרת הטורטיות, הרוטב והגבינה.
טיימר מופעל