קובנה גאודה, נפוליאון ובצלים | השף הלבן

קובנה גאודה, נפוליאון ובצלים

קובנה רכה, חגיגית וריחנית שתעשיר את שולחן החג שלכם: את המאפה האהוב בחרנו למלא בגבינת נפוליאון קרמית, פתיתי גאודה עם טעם מתקתק ובצלים שמשתדכים נפלא ביחד

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
קובנה גאודה, נפוליאון ובצלים
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל8-6 מנות:

לקובנה:
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן
  • 1/2 1 כפות (15 גרם) שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • 2/3 גביע (150 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי (או ממרח סויה תנובה ALTERNATIVE" לגרסה טבעונית)
  • 1/2 1 - 2 כוסות (כ-400 מ"ל) מים פושרים
לתערובת הבצלים:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 1 כפית שטוחה של מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות סילאן
למילוי:
  • 100 גרם חמאה רכה מאוד (או 1/2 כוס שמן זית לגרסה טבעונית)
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי גאודה עמק
  • 2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או סיר ג'חנון

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבצק: שמים קמח, שמרים וסוכר בקערת מערבל עם וו לישה ומערבבים ידנית. יוצרים גומה בקמח ושמים בה מלח, גבינת נפוליאון ו-1/2 1 כוסות מים פושרים. מערבלים 5-4 דקות ואם הבצק יבש מוסיפים עוד 1/2 כוס מים - הבצק אמור להיות גמיש ודביק מעט.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון רופף ומניחים לכ-45 דקות עד שהבצק תפוח.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 03.

    הבצלים: מחממים מחבת עם שמן זית. מוסיפים את הבצלים, המלח והפלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-7-6 דקות עד שהבצלים מזהיבים ממש. מוסיפים 2 כפות סילאן וממשיכים לטגן ולערבב עוד כ-2 דקות עד שהבצלים מקורמלים. מסירים מהאש ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 04.

    המילוי: מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים מעט בידיים. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1-1/2 ס"מ. מורחים כל עלה בחמאה מומסת, מפזרים בצלים מקורמלים, פתיתי גאודה ובצל ירוק. מגלגלים כל עלה לרולדה ובעזרת סכין חדה מחלקים כל רולדה ל-3 חלקים שווים.

  • 05.

    האפייה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית או הסיר. מניחים את שושני הבצק הממולא עומדות זו ליד זו בתבנית כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה. מכסים במכסה או בניילון רופף ומניחים כ-25 דקות להתפחה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    בתבנית, אופים כ-40 דקות. בסיר ג'חנון אופים מכוסה במכסה 30 דקות ואז מסירים את המכסה וממשיכים לאפות כ-10 דקות נוספות עד השחמה. מגישים חמים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(7)