קיש תירס, בצל וחלפניו
קיש תירס, בצל ופלפל חלפניו חריף מתוק מקסיקני
המרכיבים למנות 10/תבנית 24:
- 100 גרם חמאה (להוציא כ-15 דקות לפני השימוש)
- 1.1/2 כוסות קמח (כוס חד פעמית שתיה קרה)
- 1 חלמון ביצה (את החלבון לשמור למלית)
- 1/2 שקית אבקת אפיה
- 1/4 כוס שמן
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף מים
- 225 גרם גבינת נפוליאון פלפלים ופפריקה 16% (1 קופסה)
- 3/4 כוס תירס מתוק (מקופסה)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 ביצים + 1 חלבון (מהבצק פריך ששמרנו)
- 1/2 כוס חלב
- 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 150 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
- 2 כפות פרמז'ן (לציפוי)
- 1.1/2 כפות קמח
- 1/4 כוס פלפל חלפניו חריף מתוק מוכן או 1/2 כוס קוביות גמבה אדומה
- 1/4 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה שמים חמאה, חלמון ביצה, קמח, 1/2 שקית אבקת אפיה, 1/4 כוס שמן ו-1/4 כפית מלח ומערבבים עם מזלגעד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון ומניחים במקרר.
-
02.
בקערה שמים 3/4 כוס תירס מתוק, 1 בצל קצוץ, 1/4 כוס פלפל חלפניו חריף מתוק, 2 ביצים, 1 חלבון, 1/2 כוס חלב, 1 קופסה גבינת נפוליאון פלפלים ופפריקה, 1/2 כוס חלב, גבינה צהובה מגורדת, גבינה מלוחה,
-
03.
1/2 כפות קמח, 1/4 כפית מלח וקורט פלפל שחור. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
-
04.
מרדדים את הבצק על נייר אפיה מקומח מעט לעיגול בקוטר
-
05.
מניחים בתבנית/או רינג ומחוררים עם מזלג את תחתית הבצק.
-
06.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מניחים נייר אפיה על הבצק.מעל נייר האפיה מניחים קטניות (שעועית או חומוס) על מנת למנוע מהבצק להתרומם. מכניסים לתנור ל-20 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
אחרי שמוציאים את הבצק ממלאים במילוי גבינות ופלפלים, מפזרים מעל 2 כפות גבינת פרמז'ן. אופים שוב כחצי שעה עד שהקיש מקבל צבע זהוב ויפה. מקררים מעט ומגישים.