מתכון קיש תירס, בצל וחלפניו | השף הלבן

קיש תירס, בצל וחלפניו

קיש תירס, בצל ופלפל חלפניו חריף מתוק מקסיקני

מאת: סיגל ברמר
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש תירס, בצל וחלפניו

המרכיבים למנות 10/תבנית 24:

  • 100 גרם חמאה (להוציא כ-15 דקות לפני השימוש)
  • 1.1/2 כוסות קמח (כוס חד פעמית שתיה קרה)
  • 1 חלמון ביצה (את החלבון לשמור למלית)
  • 1/2 שקית אבקת אפיה
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף מים
למלית:
  • 225 גרם גבינת נפוליאון פלפלים ופפריקה 16% (1 קופסה)
  • 3/4 כוס תירס מתוק (מקופסה)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 ביצים + 1 חלבון (מהבצק פריך ששמרנו)
  • 1/2 כוס חלב
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 150 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
  • 2 כפות פרמז'ן (לציפוי)
  • 1.1/2 כפות קמח
  • 1/4 כוס פלפל חלפניו חריף מתוק מוכן או 1/2 כוס קוביות גמבה אדומה
  • 1/4 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה שמים חמאה, חלמון ביצה, קמח, 1/2 שקית אבקת אפיה, 1/4 כוס שמן ו-1/4 כפית מלח ומערבבים עם מזלגעד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון ומניחים במקרר.

  • 02.

    בקערה שמים 3/4 כוס תירס מתוק, 1 בצל קצוץ, 1/4 כוס פלפל חלפניו חריף מתוק, 2 ביצים, 1 חלבון, 1/2 כוס חלב, 1 קופסה גבינת נפוליאון פלפלים ופפריקה, 1/2 כוס חלב, גבינה צהובה מגורדת, גבינה מלוחה,

  • 03.

    1/2 כפות קמח, 1/4 כפית מלח וקורט פלפל שחור. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.

  • 04.

    מרדדים את הבצק על נייר אפיה מקומח מעט לעיגול בקוטר

  • 05.

    מניחים בתבנית/או רינג ומחוררים עם מזלג את תחתית הבצק.

  • 06.

    מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מניחים נייר אפיה על הבצק.מעל נייר האפיה מניחים קטניות (שעועית או חומוס) על מנת למנוע מהבצק להתרומם. מכניסים לתנור ל-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    אחרי שמוציאים את הבצק ממלאים במילוי גבינות ופלפלים, מפזרים מעל 2 כפות גבינת פרמז'ן. אופים שוב כחצי שעה עד שהקיש מקבל צבע זהוב ויפה. מקררים מעט ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(148)