קיש פולנטה אלטרנטיבי וללא גלוטן
הפולנטה האהובה הופכת לקיש טבעוני נפלא! את הבצק החלפנו בפולנטה, לה הוספנו מלית של תרד, פטריות ופתיתים טבעוניים בסגנון גאודה. מתכון לחג שבועות אלטרנטיבי
המרכיבים ל8-6 מנות:
- 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) משקה BARISTA סויה "תנובה ALTERNATIVE"
- 1 כוס (120 גרם) קמח תירס לפולנטה
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- 1/4 שקית (50 גרם) פתיתים בסגנון גאודה "תנובה ALTERNATIVE"
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 5 פטריות שמפיניון פרוסות דק
- 1 גביע (250 גרם) ממרח סויה "תנובה ALTERNATIVE"
- 2 כוסות תרד קפוא "סנפרוסט" מופשר וסחוט מנוזלים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 3/4 שקית (150 גרם) פתיתים בסגנון גאודה "תנובה ALTERNATIVE"
- 1/4 שקית (50 גרם) פתיתים בסגנון גאודה "תנובה ALTERNATIVE"
- להגשה: עלי אורגנו או בזיליקום טריים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
-
02.
שמים בסיר משקה סויה ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומוסיפים את יתר מרכיבי הבסיס. מבשלים תוך כדי ערבוב עד קבלת דייסה סמיכה. מסירים מהאש ומצננים מעט.
-
03.
מעבירים את הפולנטה לתבנית ובעזרת ידיים משומנות או כוס שתחתיתה משומנת משטחים ומהדקים את הפולנטה לתחתית התבנית והדפנות עד גובה 3 ס"מ. אופים כ-20 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
04.
מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות.
-
05.
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והפטריות כ-5 דקות עד הזהבה קלה. מעבירים לקערה ומצננים.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים את יתר מרכיבי המלית ומערבבים היטב.
-
07.
מעבירים את המלית לתבנית על בסיס הפולנטה ומחליקים את פניה.
-
08.
מפזרים פתיתי גאודה ואופים כ-30 דקות עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה. בוזקים עלים טריים ומגישים.
טיימר מופעל