קיש עשבי תיבול וגבינות
קיש טעים שמתאים לארוחה חלבית
המרכיבים לתבנית 28 ס״מ - 8 מנות:
- 2 כוסות קמח
- 150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
- חצי כפית מלח
- 1 ביצה
- 1-2 כפות מים (אם יש צורך)
- 30 גרם חמאה
- 2 כוסות בצל ירוק קצוץ דק
- חצי כוס עלי ריחן קצוצים
- 3 כפות עלי תימין מופרדים מהענפים
- צרור עירית, קצוצה
- 100 גרם גבינת רוקפור
- 125 גרם גבינת קממבר, פרוסה
- 1 וחצי מיכלי שמנת מתוקה
- 3 ביצים
- 2 כפות קמח
הוראות הכנה:
-
01.
הבצק:
-
02.
במעבד מזון המצויד בלהב פלדה שמים את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים לתערובת פירורית.
-
03.
מוסיפים את הביצה ומעבדים כמה שניות לתערובת בצק אחיד. אם יש צורך, מוסיפים את המים הקרים.
-
04.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעתיים.
-
05.
מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה, או על משטח עבודה מקומח, לעלה עגול בקוטר 28 ס"מ.
-
06.
מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. שומרים במקרר כשעה.
-
07.
בינתיים מחממים תנור ל 280 מעלות. המלית:
-
08.
במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים את כל עשבי התיבול ומטגנים 2 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
מסירים מהאש ומפזרים על הבצק שבתבנית.
-
10.
זורים מעל את גבינת הרוקפור, ומסדרים מעליה את פרוסות הקממבר.
-
11.
טורפים בקערה את השמנת, הביצים ואת הקמח ויוצקים לתבנית.
-
12.
מכניסים לתנור ואופים למשך 45 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
13.
מוציאים מהתנור וממתינים חצי שעה.
-
14.
פורסים למנות ומגישים.