מתכון קיש עשבי תיבול וגבינות | השף הלבן

קיש עשבי תיבול וגבינות

קיש טעים שמתאים לארוחה חלבית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש עשבי תיבול וגבינות

המרכיבים לתבנית 28 ס״מ - 8 מנות:

לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • חצי כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1-2 כפות מים (אם יש צורך)
למלית:
  • 30 גרם חמאה
  • 2 כוסות בצל ירוק קצוץ דק
  • חצי כוס עלי ריחן קצוצים
  • 3 כפות עלי תימין מופרדים מהענפים
  • צרור עירית, קצוצה
  • 100 גרם גבינת רוקפור
  • 125 גרם גבינת קממבר, פרוסה
  • 1 וחצי מיכלי שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבצק:

  • 02.

    במעבד מזון המצויד בלהב פלדה שמים את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים לתערובת פירורית.

  • 03.

    מוסיפים את הביצה ומעבדים כמה שניות לתערובת בצק אחיד. אם יש צורך, מוסיפים את המים הקרים.

  • 04.

    עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעתיים.

  • 05.

    מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה, או על משטח עבודה מקומח, לעלה עגול בקוטר 28 ס"מ.

  • 06.

    מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. שומרים במקרר כשעה.

  • 07.

    בינתיים מחממים תנור ל 280 מעלות. המלית:

  • 08.

    במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים את כל עשבי התיבול ומטגנים 2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 09.

    מסירים מהאש ומפזרים על הבצק שבתבנית.

  • 10.

    זורים מעל את גבינת הרוקפור, ומסדרים מעליה את פרוסות הקממבר.

  • 11.

    טורפים בקערה את השמנת, הביצים ואת הקמח ויוצקים לתבנית.

  • 12.

    מכניסים לתנור ואופים למשך 45 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 13.

    מוציאים מהתנור וממתינים חצי שעה.

  • 14.

    פורסים למנות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(103)