קיש טוסקנה עם עגבניות ופלפלים קלויים
קיש טבעוני-צמחוני בניחוח ים־תיכוני. מנה אחת שמשלבת בתוכה שלוש קבוצות מזון עיקריות: דגנים ומוצרי מאפה, ירקות ומזונות עשירים בחלבון – סויה בסגנון גבינה לבנה
המרכיבים ל4:
- 300 גרם בצק פריך מרודד למאפים מלוחים "מעדנות" מופשר לפי ההוראות על גבי האריזה
- 2 פלפלים אדומים גדולים
- 500 גרם עגבניות שרי
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כפית מחוקה סוכר
- ½ כפית אורגנו מיובש
- ¼ כפית סומאק
- קורט נדיב של מלח
- 1 גביע (250 גרם) סויה בסגנון גבינה לבנה בניחוח טוסקנה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות) כשתבנית התנור הגדולה מושחלת במדף האמצעי. חותכים מגליל הבצק קטע באורך 28 ס"מ (מקבלים מלבן שרוחבו 25 ס"מ - כרוחב הגליל - ואורכו 28 ס"מ). מרדדים את מלבן הבצק לריבוע של 30x30 ס"מ. מרפדים בעלה הבצק תבנית פאי משומנת בקוטר 24 ס"מ (רצוי בעלת תחתית מתפרקת). מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ולדופנותיה וחותכים את העודפים. מחוררים את תחתיתה של קלתית הבצק במזלג, ומהדקים אל הקלתית נייר אפייה. קוצצים את עודפי הבצק לחתיכות קטנטנות, ומפזרים בתבנית קטנה.
-
02.
מניחים את תבנית הפאי ואת תבנית הפירורים על תבנית התנור החמה, ואופים את קלתית הבצק עם כיסוי הנייר במשך 15 דקות. מוציאים את תבנית פירורי הבצק שהזהיבו. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות), מסירים את הנייר מקלתית הפאי, ואופים במשך 20 דקות נוספות או עד שהקלתית מקבלת גוון זהוב עמוק. מוציאים מהתנור ומצננים. (עד כאן אפשר להכין כמה שעות ואפילו יום קודם.)
טיימר מופעל
-
03.
מחממים את הגריל של התנור. חותכים את הפלפלים לרבעים לאורכם, מנקים מגרעינים וחותכים לרצועות ברוחב
-
04.
5-1 ס"מ. שמים את הרצועות בקערה יחד עם העגבניות. מוסיפים שמן זית, שום, סוכר ותבלינים ומערבבים היטב. מפזרים את הירקות בשכבה אחת בתבנית גדולה, וקולים תחת הגריל החם במשך 30-20 דקות, עד שהעגבניות רכות וקליפתן חרוכה ושוליהן של רצועות הפלפל משחירים. מערבבים פעמיים־שלוש במהלך הקלייה.
טיימר מופעל
-
05.
מורחים את הסויה על תחתית קלתית הבצק, מכסים בירקות הקלויים החמים, זורים את פירורי הבצק האפויים ומגישים. הנה גם מתכון לפשטידת טוסקנה על אטריות סובה