קיש ברוקולי ועגבניות – מתכון לקיש עם ירקות וגבינות | השף הלבן

קיש ברוקולי ועגבניות

קיש צבעוני מושלם עם ברוקולי ועגבניות וקרם רויאל עשיר בשמנת מתוקה, שמנת חמוצה וגבינת העמק מתאים לאירוח ולארוחות ערב חגיגיות – מושלם לשבועות!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש ברוקולי ועגבניות

המרכיבים ל 8 מנות /תבנית פאי:

לבצק:
  • 100 גרם חמאת "תנובה"
  • 1 וחצי כוסות קמח
  • 1 וחצי כפיות מלח
  • 1 ביצה
למלית:
  • 1.5 כוס ברוקולי חתוך לחתיכות
  • 1.5 כוס עגבניות שרי חצויות
לקרם רויאל:
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 1/2 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
  • 1/2 כוס פתיתי גבינת עמק למאפים "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה (בצק):

  • 02.

    מניחים את החמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד שהחמאה רכה.

  • 03.

    מוסיפים את המלח ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את הקמח וממשיכים לעבד עד שמתקבלת תערובת פירורית (בגודל של גרגרי קוסקוס).

  • 04.

    מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב רק עד שמתקבל כדור בצק. מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה. הכנת המלית:

  • 05.

    מניחים את הביצים, השמנת המתוקה והשמנת החמוצה בקערה וטורפים עד קבלת תערובת אחידה. הרכבת הקיש:

  • 06.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 07.

    מוציאים את כדור הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ.

  • 08.

    משטחים את העלה בתוך התבנית ומהדקים אותו היטב לדופן. מסדרים במרכז את הברוקולי, יוצקים את מהבלילה ומסדרים למעלה את העגבניות. מכניסים לתנור ואופים כ-30-35 דקות עד שהצבק מזהיב בשוליים צבע הבצק והמלית מתייצבת.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(1991)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.