קיש בטטה מוקרם בשמנת וגבינות - מאפה כתום ומתקתק | השף הלבן

קיש בטטה

מתכון טעים ומנצח לקיש בטטה קל להכנה עם מלית שמנת ושלוש גבינות: לבנה, צהובה וצפתית. מושלם לאירוח או לארוחת ערב ביתית!

מאת: השף אבי שליסל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קיש בטטה

המרכיבים ל8 מנות:

למילוי:
  • 1 ק"ג בטטות חתוכות לקוביות אפויות או מטוגנות קלות בשמן עמוק
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 100 גרם גבינה צפתית מגורדת
  • 3 ביצים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 5 כפות גבינה לבנה תנובה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 10 עלי בזיליקום קצוצים
  • פלפל שחור גרוס
  • אגוז מוסקט
בצק:
  • חצי ק”ג קמח
  • 200 גרם חמאה
  • 1/2 עד 1 כוס מים
  • מעט מלח
גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום 160 מעלות.

  • 02.

    מערבבים את כל חומרי המלית יחד עד לקבלת בלילה אחידה.

  • 03.

    מערבבים את חומרי הבצק ללא המים במעבד מזון. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת פירורים לחים אך לא רטובים מדי. מאחדים לגוש בצק אחד.

  • 04.

    מרדדים את הבצק ומצמידים אותו לתחתית ולדפנות התבנית.

  • 05.

    מפזרים את הבטטה על הבצק ושופכים את הבלילה מעל. אופים במשך 40 דקות, עד שהפאי מקבל גוון זהוב.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

    מקררים מעט ופורסים. מגישים לצד סלט ירוק ותלוליות שמנת חמוצה.

  • 07.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(395)