פשטידת תרד עם גבינות
פשטידת תרד, תפוח אדמה וקישוא עם גבינות: גבינה לבנה, קוטג', קשקבל ושמנת. ארוחה שלמה ומשביעה בתבנית אחת – מתאימה לארוחת ערב, צהריים או לאירוח

המרכיבים ל 4:
- 50 גרם חמאת תנובה
- 500 גרם תרד קפוא של סנפרוסט
- 1 גביע גבינה לבנה 5% של תנובה
- 1/2 גביע קוטג' תנובה 5%
- 2 כפות גבינת שמנת "נפוליאון" בטעם טבעי של תנובה
- 150 גרם גבינת קשקבל collection מגורדת
- 1 גביע שמנת חמוצה "אורגינל" של תנובה
- 1 תפוח אדמה בינוני מגורד דק
- 1 קישוא מגורד
- 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
- אגוז מוסקט
- 3 שיני שום כתושות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 3 ביצים
- 1 כף קמח תופח
- 1/3 כוס פירורי לחם
- קצח שחור
- שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות.
-
02.
מפשירים את התרד במסננת, ומאפשרים לנוזלים לצאת.
-
03.
במחבת עמוקה מחממים את החמאה ומטגנים את הבצל כ-5 דקות עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את השום והתרד, תפוח האדמה המגורר, קורט פלפל שחור והקישוא המגורר.
-
05.
צולים 8-10 דקות עד לריכוך קל, מכבים את האש ומניחים להצטנן.
טיימר מופעל
-
06.
בקערה מערבבים את תערובת התרד עם הגבינות, השמנת החמוצה, הביצים והקמח ומתבלים במעט אגוז מוסקט ומלח.
-
07.
מורחים תבנית פיירקס בחמאה ומפזרים על כל התבנית את פירורי לחם.
-
08.
יוצקים את העיסה לתבנית ומעל מפזרים קצח שחור ושומשום.
-
09.
אופים כ-40 דקות בתנור עד שהפשטידה מתייצבת.
טיימר מופעל