מתכון פשטידת פטריות | השף הלבן

פשטידת פטריות

פשטידת פטריות

מאת: אסתר פלח
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת פטריות

המרכיבים ל12 מנות-תבנית מלבנית 30*20:

לבצק:
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 75 גרם חמאה
  • קורט מלח
למלית:
  • 2 כפות חמאה
  • 3 בצלים גדולים
  • 500 גרם פטריות טריות פרוסות. או 2 קופסאות משימורים מסוננות ושטופות.
  • 2 כפות חלב
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות (אני משתמשת בקנור)
  • 3 ביצים
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • מלח ופלפל גרוס לפי הטעם.

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עד שכל המרכיבים מתאחדים מקררים כ-20 דקות (אפשר גם ללוש ביד)  

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מטגנים את הבצל הקצוץ במרגרינה, עד שמזהיב. מוסיפים את הפטריות ל-2 דקות טיגון. מוסיפים חלב ואבקת מרק. מטבלים במלח ופלפל ומקררים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    משטחים את הבצק המרודד בתבנית משומנת ויוצקים את המילוי על הבצק.

  • 04.

    טורפים את הביצים יחד עם השמנת והגבינה המגוררת ויוצקים על המילוי.

  • 05.

    אופים כ-50 דקות ב-180 מעלותבאלכם עוד מתכון של פשטידת פטריות? נסו את פשטידת פטריות וגבינה צפתית שלנו 

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(354)