פשטידת ירקות וגבינה בולגרית במחבת | השף הלבן

פשטידת ירקות וגבינה בולגרית במחבת

ארוחה זוגית עשירה בחלבון ודלה מאוד בפחמימות, שמכינים במחבת. אפשר להכין מראש ולחמם מחדש לפני ההגשה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פשטידת ירקות וגבינה בולגרית במחבת
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 2:

  • 1 בצל גדול
  • 1 קישוא בינוני (200 גרם)
  • ½ פלפל אדום גדול
  • 200 גרם כרובית מוקפאת "סנפרוסט", מופשרת
  • 3 כפיות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 ביצים גדולות
  • 125 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס"
  • 3-2 כפות עירית קצוצה
  • 1 כף פתיתי פרמזן "השף הלבן"
גודל תבנית: מחבת בקוטר 20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים את הבצל לקוביות של 1 ס"מ. חותכים את הקישוא לרבעים לאורכו וקוצצים לחתיכות של

  • 02.

    5 ס"מ. קוצצים את הפלפל האדום לריבועים של 1 ס"מ. מפרקים את הכרובית לתפרחות קטנות.

  • 03.

    מחממים 2 כפיות שמן במחבת בגודל בינוני, ומטגנים את הבצל מעל להבה בינונית עד שיתרכך ויתחיל להזהיב. מוסיפים קישוא ופלפל אדום, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים תוך ערבוב במשך 5 דקות. מוסיפים שום וכרובית, וממשיכים לטגן ולערבב 5 דקות נוספות או עד שהירקות מתרככים ומצטמקים מעט. מסירים מהאש ומצננים 5 דקות.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 04.

    בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, בולגרית מעודנת חתוכה לקוביות קטנות ועירית. מוסיפים את הירקות ומערבבים בכף. טועמים ומתקנים את התיבול.

  • 05.

    מחממים את הגריל של התנור. משמנים מחבת עמוקה בקוטר 20 ס"מ בעלת ציפוי מונע הידבקות בכפית השמן הנותרת, ויוצקים לתוכה את התערובת. מטגנים מעל להבה בינונית כ־5 דקות, עד שהשוליים של הפשטידה וחלקה התחתון מתייצבים ורק החלק העליון עדיין נוזלי. מניחים את המחבת במרחק 10 ס"מ מתחת לגריל החם של התנור למשך 4-3 דקות או עד שפני הפשטידה נקרשים. זורים את פתיתי הפרמזן וקולים תחת הגריל עוד כמה שניות. מגישים חם.

    טיימר מופעל

    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.