פשטידת חצילים וכרובית צלויים
פשטידה טעימה ומושקעת
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
- מלח
- פלפל שחור
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 יוגורט "שלי" של תנובה
- 3 כפות כוסברה קצוצה
- 1 כף עלי רוזמרין קצוצים
- 2 כפות קמח תופח שטוחות
- 2 ביצים טרופות
- 1 כף פרורי לחם
- 1 חמאת תנובה, רכה
- אגוז מוסקט
- 200 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן של תנובה
- 1 בצל סגול קטן
- 2 חצילים בינוניים
- 1/2 כרובית טרייה ונקייה משורש
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את הבצל דק.
-
02.
קולפים את החצילים וחותכים לקוביות 2 על 2 ס"מ.
-
03.
את הכרובית מפרקים לפרחים לא גדולים.
-
04.
מעבירים את הירקות לתבנית ומתבלים בקורט מלח, כוסברה, פלפל שחור, שמן זית, חומץ בלסמי, עלי רוזמרין קצוצים. מערבבים וצולים בתנור חם כ-20 דקות ללא כיסוי עד לריכוך כמעט מלא אך יציב ומצננים.
טיימר מופעל
-
05.
מחממים את התנור ל-170 מעלות.
-
06.
מעבירים לקערה ומעל מוסיפים את הקמח, 2 כפות יוגורט, כף פרורי לחם, הביצים , מתבלים במוסקט מגורד, קורט מלח, חצי קורט פלפל שחור, 200 גרם גבינת כנען ומערבבים את כל העיסה.
-
07.
משמנים עם חמאה רכה את התבנית ואופים כ-30-40 דקות ללא כיסוי.
טיימר מופעל
-
08.
מקררים היטב לפני הפריסה.
-
09.
במידה ויש צורך בחימום לפני ההגשה, מכסים לפני שמחממים למנוע התייבשות של הפשטידה.
הכנת? כאן מדרגים