מתכון פשטידת חצילים וכרובית צלויים | השף הלבן

פשטידת חצילים וכרובית צלויים

פשטידה טעימה ומושקעת

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פשטידת חצילים וכרובית צלויים

המרכיבים ל10 מנות:

  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 יוגורט "שלי" של תנובה
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • 1 כף עלי רוזמרין קצוצים
  • 2 כפות קמח תופח שטוחות
  • 2 ביצים טרופות
  • 1 כף פרורי לחם
  • 1 חמאת תנובה, רכה
  • אגוז מוסקט
  • 200 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן של תנובה
  • 1 בצל סגול קטן
  • 2 חצילים בינוניים
  • 1/2 כרובית טרייה ונקייה משורש

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים את הבצל דק.

  • 02.

    קולפים את החצילים וחותכים לקוביות 2 על 2 ס"מ.

  • 03.

    את הכרובית מפרקים לפרחים לא גדולים.

  • 04.

    מעבירים את הירקות לתבנית ומתבלים בקורט מלח, כוסברה,  פלפל שחור, שמן זית,  חומץ בלסמי,  עלי רוזמרין קצוצים. מערבבים וצולים בתנור חם כ-20 דקות ללא כיסוי עד לריכוך כמעט מלא אך יציב ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מחממים את התנור ל-170 מעלות.

  • 06.

    מעבירים לקערה ומעל מוסיפים את הקמח, 2 כפות יוגורט, כף פרורי לחם, הביצים , מתבלים במוסקט מגורד, קורט מלח, חצי קורט פלפל שחור, 200 גרם גבינת כנען ומערבבים את כל העיסה.

  • 07.

    משמנים עם חמאה רכה את התבנית ואופים כ-30-40 דקות ללא כיסוי.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 08.

    מקררים היטב לפני הפריסה.

  • 09.

    במידה ויש צורך בחימום לפני ההגשה, מכסים לפני שמחממים למנוע התייבשות של הפשטידה.

הכנת? כאן מדרגים
(336)