פשטידת חצילים בגבינות | השף הלבן

פשטידת חצילים בגבינות

פשטידה מצוינת וקלת הכנה. אם משתמשים בחצילים קלויים מצנצנת, ההכנה קלה ומהירה עוד יותר.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת חצילים בגבינות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 8:

לבסיס:
  • 120 גרם פנקו (פירורי לחם בסגנון יפני)
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית אורגנו מיובש
  • 80 גרם חמאת "תנובה" מומסת
למלית החצילים:
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 50 גרם פטה עיזים 16% "פיראוס", מפוררת
  • 500 גרם חצילים קלויים (ביתיים או מצנצנת)
  • 3 ביצים
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • מלח
לציפוי:
  • 25 גרם פנקו
  • 3 כפות שמן זית
  • קורט מלח
  • ¼ כפית אורגנו מיובש
גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מערבבים יחד את רכיבי הבסיס. מהדקים את התערובת לתחתית ולדפנות של תבנית פאי (רצוי לבחור בתבנית שמתאימה להגשה) בקוטר 28 ס"מ. אופים את קלתית הפירורים במרכז התנור במשך 8 דקות.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 02.

    מכינים את המלית. טורפים יחד את שני סוגי הגבינה. מוסיפים את החצילים ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים ואם יש צורך מתבלים במעט מלח. יוצקים את התערובת לקלתית הפירורים.

  • 03.

    מערבבים יחד את חומרי הציפוי וזורים אותם על פני המלית. אופים את הפשטידה במרכז התנור במשך 40 דקות או עד שמרכז המלית יציב למגע. מגישים את הפשטידה כשהיא פושרת. טיפ: אפשר להכין את הפשטידה מראש ולחמם מחדש לפני ההגשה. מאחסנים במקרר בכלי מכוסה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.